Вінницький художник Сергій Савчук, вражає звичайнісінькими сірниками. Головна гордість колекції - образ сина Божого, викладений сірниками.

Сергій називає цей витвір наймаштабнішою роботою. В шедевр вклав 32 тисячі сірників, 3 безсонних доби та все без жодної краплі клею.

"Основна складність - це звичайно відібрати сірники, тобто вибрати однакову товщину сірників, перебрати і щоб воно взагалі все зібралося і трималося без клею", - каже художник-аматор Сергій Савчук.

У його колекції уже з півсотні сірникових картин та скульптур. Художник довго в інтернеті вивчав, як правильно працювати із сірниками. До речі, першими роботами майстра стали портрети батька та матері.

"Були дуже здивовані, тому що ми такого ще ніде не бачили самі, а тут ми на портреті", - каже мама Сергія Галина Савчук.

Головним поціновувачем автора є його племінниця. Вона у кожній роботі із сірникових кубиків завжди бачить щось своє і надихає Сергія на нові подвиги.

Ще жодної своєї роботи автор не продав. Втім підзаробити Сергій Савчук надіється під час Євро-2012, портрет Мішеля Платіні із сірників вже готовий.


Переглядів: 3887
Поширень: 0