Анатолій Панасович ГАРМАТЮК.

Народився 14 січня 1936 р. на Вінниччині в с. Мигалівцях Барського району. Здобув освіту гірничого інженера в Києві (політех) та філолога в Донецьку (державний університет). З часом гуморист у ньому переміг інженера і на ниві смішної поезії зійшла нова зірка. Творчість Гарматюка відзначена літературними преміями ім. С.Олійника, ім. М.Годованця, ім. С.Руданського, міжнародною премією в конкурсі «Байка-2001». На жаль у 2006 році Анатолія Панасовича не стало. Але його влучне слово не замовкло.

Завдяки його дружині Ніні Михайлівні у нашому місті було започатковано фестивальний конкурс “Гуморина”. В цьому році на сцену міського палацу мистецтв вийшло більше чотирьох десятків юних шанувальників гумористичної поезії. Кожний з них читав одну гумореску Гарматюка і ще одну на власний вибір. В абсолютній більшості це були байки Павла Глазового, але іноді проскакувало і щось свіженьке. Наприклад, з творчого доробку Юри Сегеди.

Перемогу у групі школярів від шести до десяти років отримали вихованець зразкової творчої майстерні естрадного мистецтва “Зоряна мрія” Марчук Віталій та актор театральної студії “Мельпомена” Палацу дітей та юнацтва Севастьянов Василь.

Друге місце розділили ще один “мельпоменовець” Довгій Гліб і “курсант” гуртка художнього читання в\\ч А2656 Кирницький Дмитро.

Третьою стала п\'ятикласниця 11 школи Михайлова Карина.

Найбільша конкуренція була серед артистів віком від 10 до 15 років. Тим більш почеснішими є перші місця Кондіна Володимира з 3 школи та “мельпоменівця” Маєвського Віталія. На другому щаблі залишився гімназист з 17-ї Тяпкін Олександр. На третій сходинці Орленко Олександр.

Серед тих кому виповнилось 16 і більше років першою була названа експресивна вихованка Вольновської Людмили Петрівни (все та ж “Мельпомена”). Другою стала студентка факультету журналістики Юля Шемет, а третім Медлярський Юрій з обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Промінь” (керівник Приймачик Фаїна Микитівна). Ще двоє Омельченко Марія і Бриль Олександр отримали спеціальні призи від ОМГО “Вінницький КВН”.


Переглядів: 9885
Поширень: 0