Організатори:

  • Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці
  • Вінницький Регіональний Центр Інформації „Креатив”
  • Центр європейської інформації у Вінниці
  • Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва
  • Книгарня „Є”

У 2012 році минає 70 років з часу трагічної смерті видатного польського письменника та педагога Януша Корчака від рук нацистів у концтаборі „Треблінка”. Для вшанування його пам’яті та творчої спадщини цей рік у Польщі оголошений Роком Корчака – людини, яка є одним із найбільших інтелектуальних та моральних авторитетів ХХ століття. Корчак став відомий як суспільний і культурний діяч, лікар, письменник, педагог, був зачинателем руху із захисту прав дитини. Також він прагнув подолати бар’єри між людьми різних народів, релігій, політичних поглядів і соціального статусу. З ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці у нашому місті пройде ряд заходів, присвячених постаті польського інтелектуала.

Важливою складовою вшанування постаті Януша Корчака стане творчий конкурс „Нема дітей – є люди”, який має на меті привернути увагу до проблем дитини в сучасному світі, водночас популяризуючи погляди Корчака. Творчі роботи приймаються у трьох номінаціях (есеї, малюнки, фотороботи), підсумки якого будуть підведені 1 червня на літературному вечорі у Книгарні „Є”.
Запрошуємо до участі!

Умови конкурсу:

  1. Конкурс есе для молоді (16-21 років):
    Тема есе: „Якби дорослі нас запитали, ми б не гірше знали відповіді. Зрештою, ми знаємо краще, що турбує нас” (Проблеми сучасної молоді).
    Мова творів: польська або українська.
  2. Конкурс дитячого малюнку (для дітей віком до 12 років):
    Малюнок на тему: „Моє щасливе дитинство”.
  3. Конкурс фоторобіт (без вікових обмежень):
    Фото (до 3 світлин) на тему: „Коли всміхається дитина, сміється увесь світ”.

Детальні умови конкурсу на сайті Вінницького центру європейської інформації www.vn.ukrcei.org.

Роботи примаються до 7 травня 2012 року.

Роботи просимо надсилати на електронну адресу [email protected] або приносити у Центр європейської інформації у Вінниці (вул. Соборна, 73, ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, біля гардеробу) чи у Книгарню „Є” (вул. Соборна, 89).

Нагородження переможців: 1 червня у Книгарні „Є” (вул. Соборна, 89).



Переглядів: 3740
Поширень: 0