З третього до 13 травня у Регіональному центрі сучасного мистецтва “Арт-Шик” триватиме виставка живописних робіт Валентини Козяр. Не зважаючи на те, що художниця у Вінниці проживає з 1990 року, проте це її перша персональна виставка у місті. До цього часу вона брала участь лише у групових вінницьких виставках.

Назву виставки “Невидимий зв’язок” художниця тлумачить, як зв’язок з її внутрішнім світом і гранями людської душі. Що спостерігається по-різному у кожній роботі.

“Невидимий зв’язок” показують у Вінниці

Як зазначає мистецтвознавець і галерист РЦСМ “Арт-Шик” Оксана Нестерович, невидимий зв’язок між нашим світом і світом наших фантазій інколи буває досить явним, інколи навіть важко сказати чим навіяний сюжет чи та чи інша робота.

Художниця пояснює назву виставки так: “Це різноманітні думки і акценти над різними темами. На чому саме я зосереджую увагу — кожен задумається і знайде для себе сам. Це стиль самовираження, бо якби я написала обличчя реалістичне, то не було б такого моменту творчості. Наприклад, назву картини “Куди ідеш?” можна розцінити по-різному.”

“Невидимий зв’язок” показують у Вінниці

Більшість робіт виконані у коричневій, оливковій гамі з переходами у сірий.

- Синій і червоний — акценти, де кольором виділяється смисловий центр чи своєрідний цікавий об’єкт, - говорить Оксана Нестерович. - Художниця зображує фігуративні, навіть десь абстрактні обличчя. При цьому вдало використовує мастихін. Що дає можливість давати широкий плаский об’ємний мазок з різними фактурами. Десь проглядаються тонкі делікатні мазки пензликом. За рахунок багатошарового нанесення фарб і прошкрябувань виникає така багата фактура.

Незабаром виставку Валентини побачать у Талліні, у Національному художньому музеї.

Виставка працює з 10 до 20 години щоденно, з 11 до 19 — у суботу, з 11 до 18 години у неділю.

“Невидимий зв’язок” показують у Вінниці

Довідка:

Валентина Козяр народилась у Хотині. Починаючи з 1994 року у неї відбулось більш ніж 10 презентацій у Києві, з яких 8 — персональних виставок. З 2000 року проекти і виставки Валентини бачили у Нью-Йорку, Берліні, Лондоні, Санкт-Петербурзі. Її твори знаходяться у приватних і закордонних колекціях.



Переглядів: 4596
Поширень: 0