5 травня відбувся прямий ефір четвертого сезону шоу «Україна має талант». Свій талант продемонстрували півфіналісти третього ефіру, серед яких був і вінничанин Денис Дитинюк. За підсумками глядацького голосування й відкритого голосування журі, Денис пройшов до фіналу четвертого сезону головного талант-шоу країни.

Напередодні півфіналу художник Денис Дитинюк розповів "Місту" про свій шлях у мистецтво.

- В третьому класі мама віддала мене в художню школу, оскільки в дитинстві я дуже любив ліпити й малювати. Відучившись дев\'ять класів, вступив до Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. У кожному навчальному закладі, педагоги передавали мені свої навички і знання, кожен із них формував мене як художника і всім їм я дуже вдячний. Після п\'яти років навчання, зрозумів, що дуже хочу пройти ще школу Харківської академії дизайну і мистецтв, відучився і там ще п\'ять років. Але повернувшись до Олександрії - це містечко в Кіровоградській області, роботи для себе не знайшов. Довелося заробляти на життя зовсім не творчою працею - пішов на ринок. Протягом трьох років працював у торговельній сфері, і кожен день усвідомлював, що це не моє. Мене тягнуло до мистецтва ...

- Як давно ви живете у Вінниці?
- Художнику дуже важко реалізувати себе в такому маленькому місті як Олександрія. І ось в одну прекрасну мить - це сталося рік тому - ми з дівчиною зрозуміли, що потрібно щось міняти: займатися виключно улюбленою справою, переїжджати у Вінницю і розвиватися як художники.

- А чим саме сподобалося наше місто?
- Вінниця - «місто-казка, місто-мрія ...» Тут всього в міру: начебто золота середина між київською метушнею і олександрійською тишею. Вінниця, на мій погляд, гарне, акуратне, європейське, доглянуте, культурне місто. Мені подобається просто гуляти його вулицями, в центральному парку, відвідувати виставки художників.

- Участь у шоу "Україна має талант!" - можливість розвивати себе як художника?
- Перш за все такі шоу - це відмінний шанс заявити про себе. Вирішивши йти на шоу, поставив перед собою завдання за якихось чотири хвилини показати процес малювання і зробити його по максимуму ефектним. Рішенням цієї проблеми стало велике полотно та авторська ідея перетворення одного образу в інший. Це була невеличка історія танцюриста Влада Ями. Подібний перфоменс існує і розвивається по всьому світу. Зародилося «швидкісне малювання» в Америці, але послідовників у цього стилю поки не так вже й багато.

- Зізнайтеся, на шоу ви прийшли за мільйоном?
- На шоу я прийшов не за перемогою. Хотілося показати людям, що може бути цікавим не тільки кінцевий результат, а й процес малювання картини. Це був ще один шанс виступити в прямому ефірі і ще більше розкрити свій талант. Цей сезон шоу представлений дуже сильними учасниками, отже вирішувати тільки телеглядачам кому дати шанс на перемогу.



Переглядів: 8046
Поширень: 0