Сьогодні, 11 травня, депутати 42 голосами “за” при одному «проти» висловились за те, щоб пам’ятник Кобзарю стояв на площі В.Стуса біля концертного залу “Плеяда”.

Нагадаємо, 17 листопада виконком міської ради ініціював громадські слухання щодо місця встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку. 2 лютого виконком міської ради за результатами громадського обговорення прийняв рішення рекомендувати два місця для встановлення пам’ятника: площу Стуса або Центральний парк ім. Горького. Депутати обрали перший варіант.

Це місце на думку архітекторів і багатьох вінничан, які взяли участь в громадському обговоренні, виявилось найбільш вдалим, адже знаходиться у центральній частині міста, має достатньо території для встановлення монументальної споруди та створення творчого простору навколо неї.

Після цієї сесії Благодійний фонд «Подільська громада», який ініціював збір коштів на встановлення пам\'ятника Шевченку у Вінниці і звернувся до міської ради з клопотанням щодо його розміщення біля обласної філармонії, продовжить процедуру, яка передує встановленню пам\'ятника Кобзарю.

Також на сесії міської ради депутати підтримали ідею створення Асоціації «Міста електронного врядування України», затвердили Положення про порядок надання благодійної грошової допомоги мешканцям м. Вінниці, внесли зміни до Програми приватизації майна комунальної власності, підтримали зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку, які передбачають суттєве збільшення обсягів капітальних видатків за рахунок субвенцій та дотацій з державного бюджету, та інші питання, важливі як для міста в цілому, так і для мешканців зокрема.

 


Переглядів: 5208
Поширень: 0