фотовиставка у Вінниці25 травня о 18 годині в Експериментальному Центрі Сучасного Мистецтва, що по вул. Соборна 24 (ТРК «Магіцентр», 2-й поверх) розпочинає роботу виставка "Приховані світи".

Фотовиставка включає фото лендарт-об’єктів, створених протягом 2004–2009 рр. в різних точках України та їхніх «двійників» з великих міст, що не мають жодного відношення до мистецтва. Вона створюється на межі між природно-чистим і людським урбанізованим, на межі мистецтва і повсякденного життя, матеріального і ідеального.

В такому контексті споглядання типового для міського середовища об’єкту дозволяє перейти до розуміння мистецького твору, і в той же час споглядання лендартових об’єктів дає можливість естетизувати міське середовище, адже в основі обох — схематично однакові патерни, основна кодова інформація, що в концентрованому вигляді передається від покоління до покоління. Це спроба дослідити світ не з позиції сепарації та подальшого заглиблення в одну з характеристик, а з точки зору теорії взаємозв’язків, на чому ґрунтувалися давні цивілізації (коли пересування в просторі й обмін інформацією були мінімальним) й до чого сьогодні ми рухаємося (коли інформаційні потоки зростають з шаленою швидкістю).

Автори об’єктів: Петро Бевза, Андрій Гуренко, Мирослав Вайда, Олексій Литвиненко, Ілона Сільваші, Ярослав Присяжнюк, Анатолій Бєлов, Орися Ничипорук, Алехандро Гуззетті та ін. Автори ідеї: Оля Михайлюк, Вадим Ільков (АртПоле). Автор фото — Вадим Ільков, роботи якого навмисне стримано-документальні, щоб максимально точно, без втручання і власних інтерпретацій, донести ідеї лендартистів; він також знаходив відповідники лендарт-об’єктам у міському середовищі.

Виставка вже демонструвалася під час Міжнародного фестивалю «АртПоле-Крим. Східні Ворота» у жовтні минулого року в Бахчисараї. На весну 2013-го заплановані експозиції у Львові, Тернополі, Сумах та ін. Партнером проекту у Вінниці є Лабораторія актуальної творчості, учасники якої неодноразово створювали свої об’єкти на фестивалях «АртПоле».



Переглядів: 4046
Поширень: 0