Якби фестивалі мали людську вдачу, то шістнадцятий дитячо-юнацький фестиваль естрадного мистецтва «Зоряна мрія» у цьому році отримав би паспорт, як повноправний у сотні дорослого шоубізнесу. Звичайно у тім разі, коли слово “бізнес” перекладати дослівно, як “справа”. Бо справу свою у міському палаці мистецтв знають добре.

Сьогодні фестиваль «Зоряна мрія», який за традицією проводиться під патронатом міського голови Володимира Гройсмана, єдиний на естрадних подільських теренах захід, який проходить у супроводі живого оркестру. В часи, коли і живий спів під фонограму почути можна частіше хіба що в караоке барі, виснажливі репетиції дітей у супроводі гурту Олександра Маладики “Клондайк бенд” здаються чи не музичним різновидом мазохізму. Але це свідомий вибір спеціалістів палацу. Вони поставили собі за мету давати юним артистам спробувати самореалізуватися без електронного ГМО.

Фестиваль "Зоряна мрія"

Ще одним свідомим вибором стала репертуарна політика муніципальної майстерні. Ось уже кілька сезонів основу її складає світова естрадна класика. Це дуже не просто, тому що всі знають, як має звучати той чи інший твір і тут не заховаєшся за примарним начебто псевдо-задумом невідомого творця. Ось еталон, а ти можеш зробити або відповідаючи його суті, або запропонувавши власну життєздатну версію хіта.

Саме на цій триб`ютній особливості заключного концерту сезону і побудувала план шоу сценарист Алла Когут. Ведучі сестри Даша і Маша Авер`янови на протязі всього дійства розкривали “каверзні” секрети програми концерту, підключаючи періодично до себе експерта з довгою бородою та пам\'яттю Олександра Шемета.

Першою на сцену вийшла вихованка педагога Віолетти Нагорної Даша Котелянець, яка за допомогою юних беквокалістів майстерні виконала пісню із репертуару італійського тріо “Ricchi e Poveri” «Мама Мария».

Далі естафету підхопила вихованка Віри Майбороди Анастасія Климчук, яка створила атмосферу фірмового кліпу бельгійської групи “Vaya Con Dios” з синглу “Nah Neh Nah”.

Першими в цьогорічному шоу свої танцювальні таланти у композиції «Східні солодощі» розкрила група народного колективу сучасного танцю данс-клуб «Болеро» (тренер Марина Ничипорук).

Учасниця фестивалю "Зоряна мрія"І знову пісня. “Бразильська бомба” - так називали у США в середині минулого століття співачку Кармен Міранду. А на Батьківщині її з гордістю величали “наша маленька знаменитість”. На концерті у “Зорі” кавер-версію світового хіта Кармен "Mamãe eu quero" виконала наймолодша учасниця концерту підопічна Лесі Смішко Юлія Поліщук.

Якщо Юля тільки робить свої перші кроки по коридорам майстерні, то Аня Позігунова може вважатися чи не “дембелем”. Саме їй вдалося цікаво на свій дівочий лад представити знамениту пісню грека Деміса Руссоса “Сувенір”. А допомогли їй це візуально та динамічно забарвити учні бального класу Андрія Маковія.

Далі колега Андрія по данс-клубу «Болеро» Тетяна Клименко запропонувала глядачам своє бачення далекосхідної танцювальної пластики, представивши композицію «Мерехтіння світанку».

Лише хвилина коментарів ведучих розділили політ фантазії від японських островів до карибської Ямайки. Знаменитий одноїменний хіт Робертіно Лоре́тті виконала Олена Гернега. Маємо надію, що Оленці в її естрадному житті не завадять ніякі голосові мутації, як це сталося з Робертіно.

Тим часом на сцені - Євген Ар‘я. Під оплески глядачів він виконує знамениту пісню ще одного відомого італійського тенора Ренато Карасоне хіт минулого літа «Американо».

Останні кілька років родзинкою фестивалів “Зоряна мрія” завжди були виступи багаторазових чемпіонів світу зразкового хореографічного колективу «Степ-компанія»-керівники Леся та Микола Семенови. Забігаючи наперед скажу, що танцівники цього колективу двічі виходили на сцену і двічі покидали її під шалені аплодисменти присутніх на шоу.

“Зоряна мрія” від фестивалю до фестивалю піднімає планку майстерності своїх вихованців. Наочно про це свідчить виступ Анастасія Остапець і виконаний нею хіт Сари Брайтман «Time to say goodbye». Стиль цього твору — класичний кроссовер, тобто поєднання класичного співу з естрадним. І Настя показала у цьому номері не лише надбані вміння, а і природній потужній діапазон свого голосу. Молодець!

Ще одне легендарне ім\'я — Глорія Гейнор. Свого часу її пісня «Я буду жити!» стала прапором руху феміністок всього світу. На концерті цей гімн оптимізму виконала Анна Носова.

Новий колектив на сцені — нова грань юних вінницьких талантів. Хореографічна замальовка «Підманула підвела»- виконує зразковий ансамбль народного танцю «Квіти Поділля». Керівники Олена та Сергій Солодських

Аліна та Рома Шкуропати — брат і сестра. І цей сімейний дует спромігся переспівати цілий нідерландський гурт «Shocking Blue» з їх знаменитою “Венерою”.

Прийшов час джазу. Еліну Мбані вибрала для концерту пісню короля блюзу Бі Бі Кінга.

Далі новий блок естрадних шлягерів розпочинає Максим Білоконський з кавер-версією відомої композиції Кріса де Бурга «Lady in Red».

Вихованці “Зоряної мрії” досить часто виїзжають до інших міст і країн на різні фестивалі. Ось і цього разу саме на час звітного концерту одна з юних вінничанок Ольга Мельник поїхала на Міжнародний конкурс «Пісні моря» в Севастополі. Але за допомогою сучасної техніки її виступ з піснею Сем Браун «Стор!» глядачі побачили на екрані в залі “Зорі”. А таУчасниця фестивалю "Зоряна мрія"нець під пісню поставив Денис Кулик керівник студії сучасного танцю «Етнос».

Після побажань Олі Мельник перемогти на конкурсі (Ольга, як стало відомо згодом увійшла в чільну трійку призерів конкурсу «Пісні моря» ) на сцену вийшла Анна Гехт з драйвовим хїтом Брітні Спірс «Я люблю рок-н-рол». А за сценарієм та логікою шоу в кінці мали заспівати ведучі Даша та Маша Авер`янови (керівник класу вокалу Ірина Воєнна). Вони порадували всіх знаменитою піснею групи «Queen» «We Are the Champions» .

В чому логіка? А логіка в тому, що всі учасники та підопічні “Зоряної Мрії” є переможцями у цьому житті. Вони реалізуют свої таланти, спілкуються та вчаться завжди чомусь новому, відкриваючи для себе щось незвідане.

Завершився фестиваль традиційною піснею, яку разом з дітворою та їх викладачами заспівав відомий співак та композитор Геннадій Білявський. Саме він вручив всім учасникам дипломи та призи фестивалю від спонсорів Первомайського молочного консервного комбінату, торгових марок «Солодка мрія» і «Караван» та розважального комплексу «Ігроманія».

Особлива подяка за чудове шоу працівникам “Зорі” на чолі з Євгеном Майдаником. Звук, освітлення, відеосупровід на сьогодні найкращі у місті. І це не лише завдяки технічним параметрам фірмового залізяччя, а насамперед натхненній творчій праці всіх ланок технічного забезпечення.



Переглядів: 7705
Поширень: 0