Артистами ансамблю «Поділля» покладають квіти до пам’ятника учню М.Леонтовича,Оригінально відзначають 80-річчя рідної області митці Вінниччини. В ювілейний рік вони вирішили об’їздити зі святковими тематичними концертами усі райцентри та великі міста і села краю. Цим наче відроджено знамениті «мандрівні капели» геніального композитора і диригента Миколи Леонтовича, які побували на початку ХХ століття в усіх найдальших закутках України, даруючи землякам, в основному селянам, шедеври хорового співу.

Нинішні вінницькі «капели» складаються не лише з талановитих композицій ансамблю пісні і танцю обласної філармонії «Поділля», віртуозного виконання музичної класики вінницького камерного ансамблю «Арката», пісень у виконанні молодих і досвідчених солістів, але й з виступів вінницьких письменників. Вони приїздять разом із артистами і проводять літературні зустрічі з читачами в клубах, бібліотеках, а то й просто неба. Доповнює це чудове гастрольне «меню» пересувна виставка «Сім чудес Вінниччини» обласного краєзнавчого музею.

Любов’ю і гордістю за рідний край дихають ці неповторні зустрічі. Вони дарують не лише радість спілкування із прекрасним, але й працюють на виховання патріотизму, переконують, що Вінниччина таки дійсно є серцем України.



Переглядів: 4024
Поширень: 0