Ось представляємо на Ваш розсуд наступні варіанти логотипу:

варіант 1 варіант 2 варіант 3
 

 
 

 
 

 

 

«Яка назва фестивалю із запропонованих Вам подобається найбільше?» До Вашої уваги пропонуються наступні варіанти відповідей:

«JAZZ in VIN» «JAZZ WINGS» «Міжнародний ДЖАЗуВІН» «VINNYTSIA JAZZFEST» Нічого не потрібно змінювати
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 

Власні варіанти додавайте в коментарях до новини.

Вибір за Вами!

Для довідки:

В минулому році організатори фестивалю «Міжнародні дні джазової музики у Вінниці» оголосили конкурс ідей з ребрендингу фестивалю з метою осучаснення «обличчя» найстарішого в Україні музичного дійства.
Конкурс тривав з вересня 2011 по травень 2012 років в номінаціях :
- Назва фестивалю;
- Логотип (емблема) фестивалю та її графічні рішення;
- Творчі та організаційні ідеї фестивалю.

За умовами конкурсу назва, логотип і графічне рішення повинні не тільки викликати відповідні асоціації з нашим містом – Вінницею та музичним дійством, яке є найстарішім в Україні серед фестивалів даного напряму, а й вдосконалювати і доповнювати вже існуючі творчі й організаційні ідеї та процеси фестивалю.

Свої пропозиції учасники конкурсу повинні були надіслати у встановлений термін на адресу [email protected]. На цю адресу загалом надійшов 71 лист.

З них:
27 стосувались назви фестивалю;
14 пропозицій перейменування фестивалю;
13 містили аргументи та думки чому назву міняти не потрібно.
11 стосувались текстового опису елементів логотипу фестивалю і різного роду думок з приводу того, яким він міг би бути (без графічного зразка).
9 містили графічне зображення логотипу фестивалю, з яких організатори відібрали 3.
24 листа стосувались думок і пропозицій творчих та організаційних ідей.

Дирекція фестивалю висловлює подяку всім вінничанам, які взяли участь у конкурсі за небайдужість, креативність і бажання вдосконалити одне із кращих і професійних дійств нашого регіону. Кожен з учасників отримає приємні подарунки від фестивалю.

За підсумками конкурсу, організатори вирішили наступне:

1. В номінації «Назва фестивалю»:
відмітити за креативність мислення учасників, які запропонували наступні назви фестивалю:
Бардяка Олега Мар’яновича з пропозиціями:
- «JAZZ in VIN» (коротка та змістовна назва, яку легко запам’ятовувати і промовляти);
- «JAZZ WINGS» або «ДЖАЗОВІ КРИЛА» (дуже поетична та милозвучна назва, водночас слово “WINGS” співзвучне з назвою міста Вінниця але, нажаль, лише в англійському варіанті).
Гладку Катерину Юріївну з пропозицією:
- «Міжнародний ДЖАЗуВІН» (зрозуміла і проста назва, легко запам’ятовується, але, на нашу думку, дещо незрозуміла в іноземному варіанті)

та нагородити дипломами і комплектами запрошень на 2-ох осіб для відвідування концертів фестивалю 2012 року.

Враховуючи, що думки з приводу перейменування фестивалю розділились і майже половина меломанів, які надіслали свої листи на адресу конкурсу, висловлювали прохання не міняти звичну їм назву, організатори вирішили не визначати переможця в цій номінації.

Водночас, також, ми помітили, що більшість меломанів у своїх листах називають фестиваль просто – вінницький джазфест – тому, починаючи з XVII фестивалю, вирішили додати до назви фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST» з одночасним збереженням старої назви, до якої всі звикли.
Це рішення організаторів виноситься на голосування, яке запропоновано глядачам на сайтах www.myvin.com.ua та www.vinnitsaok.com.ua з 14.07.2012 до 03.08.2012 (див пункт «Голосування»).

2. В номінації «ЛОГОТИП ФЕСТИВАЛЮ» та його графічне рішення:

присудити перемогу СЕМАШКО КОСТЯНТИНУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ, який надіслав одразу три варіанти логотипу фестивалю.
На думку дирекції фестивалю, кожен з цих варіантів повністю розкрив задану тему і, одночасно, має образне рішення – див. пункт «Голосування»: «НОТА» (1-2 варіанти) та «СКРИПКОВИЙ КЛЮЧ» (3 варіант) із розташованими у ньому символами міста Вінниці, контрабаса та назви дійства.
Потрібно, також, відмітити, що його варіант скороченої назви фестивалю співпав із думкою організаторів у попередній номінації.
Переможець номінації нагороджується пам’ятним дипломом переможця номінації та абонементом «Почесного глядача фестивалю» на п’ять років.
Також, організатори фестивалю хотіли б дізнатись думку інших глядачів, тому пропонують проголосувати за один з цих варіантів для визначення того, який з них краще застосувати на фестивалі.

3. В номінації «Творчі та організаційні ідеї фестивалю»

На жаль, серед багатьох листів, що стосувались цієї теми ми не знайшли жодного, який містив би пропозиції, які організатори могли б втілити в існуючих фестивальних процесах. Але один лист вразив нас своєю системністю і повнотою розуміння процесів організації заходів подібного рівня.
У зв’язку з цим адміністрація фестивалю відмітила у цій номінації ПІХНОВСЬКУ ЮЛІЮ ВІТАЛІЇВНУ і нагороджує її пам’ятним дипломом за професіоналізм і повноту мислення та комплектом запрошень на 2-ох осіб для відвідування концертів фестивалю 2012 року.

Генеральний продюсер фестивалю
«Міжнародні дні джазової музики у Вінниці» -  ІРИНА ФРЕНКЕЛЬ

Директор фестивалю
«Міжнародні дні джазової музики у Вінниці» - ПАВЛО ТРЕТЬЯКОВ
 


Переглядів: 12971
Поширень: 0