«ART JAZZ COOPERATION» ― це один із найвідоміших джазових фестивалів в Україні. Він розпочав свою історію у 2007 році та вже став музичною візитівкою Волині. П’ятий міжнародний джазовий фестиваль «ART JAZZ COOPERATION 2012» об’єднує не лише різні жанри мистецтва в темі джазової музики, але й міста: Луцьк та Рівне стають центром культурного життя і водночас розпочинають «новий сезон» фестивального руху України.

Головні концерти фестивалю відбудуться з 31 серпня ― 1 вересня у Луцькому замку та 1 ― 2 вересня у Рівненському музично-драматичному театрі. Цього року їх учасниками стануть такі музиканти: Ніно Катамадзе за гурт Insight (Грузія), Dislocados (Україна), Polar Expedition Jazz Quartet (Україна―Польща―Норвегія―Швеція), Беата Главенкова (Чехія), The Three Waves Trio (Україна―Польща―США) та інші.

Найочікуванішими гостями стануть вже легендарна грузинська співачка НІНО КАТАМАДЗЕ та гурт «INSIGHT». Ця музика ― складна, розумна, нетутешня; вона ― розгорнуте філософське оповідання про життя. Пісні Н. Катамадзе змушують розмірковувати про вічність життя людини, співпереживати, думати й сподіватися. Це розумна музика для поціновувачів серйозного мистецтва. На фестивалі музиканти презентують новий альбом «Green», але разом з тим виконають і відомі, улюблені публікою композиції.

«Art Jazz Cooperation» ― унікальний мистецький проект, який в темі джазу об‘єднує різні види мистецтва. Невід’ємними складовими фестивалю стануть:

  • Музичні виступи та джем-сешни (Луцьк, Рівне)
  • Майстер-класи для музикантів (Луцьк)
  • Майстер-класи для журналістів та культурних оглядачів (Луцьк)
  • Всеукраїнський фотоконкурс «Джазові Емоції»
  • Благодійна фотовиставка-продаж «Світ Джазу» (Луцьк)
  • Імпровізаційний малюнок «КвікПік» (Луцьк, Рівне)
  • Хореографія. Джаз-денс (Рівне)

Організатори фестивалю: Волинська обласна громадська організація «Луцький Джазовий Клуб», Рівненська обласна громадська організація джаз-клуб «ДжЕм», Мистецька організація «Арт Хаус».

Фестиваль традиційно відбувається за підтримки Голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука та Рівненського міського голови Володимира Хомка.



Переглядів: 4057
Поширень: 0