Другий міжнародний рок-фестиваль "Кіно Спочатку" перетворив курортний Судак в південну столицю року. Концертний майданчик в Генуезькій фортеці стала "місцем для кроку вперед" для молодих груп з Росії, Білорусії і Україні, об\'єднаних духом і енергетикою легенди російського року Віктора Цоя, якому цього року виповнилося б 50 років.

Збіг обставин у перший день фестивалю дозволив колективу з Вінниці знайти нових друзів і шанувальників. У розпал виступу "Larus" на території Генуезької фортеці вирубило електрику. Але вінничани не розгубилися. Поки енергетики усували поломку, хлопці відіграли акустичнийй концерт з відомих пісень російського року, що стали вже, по суті, народними. Така атмосфера домашнього концерту привернула глядачів до сцени, і виконання хітів теж стало народним.

Всього на фестиваль приїхали 20 команд. Концертна програма всіх трьох фестивальних днів була присвячена 50-річчю Цоя. За традицією, захід відкрили розпиванням сухого кримського вина з трилітрової банки - так 31 рік тому приїхали в селище Морське під Судаком Віктор Цой і Олексій Рибін відзначили створення групи, яка згодом стала називатися "Кіно".

Кожна з груп виконала як мінімум одну пісню з репертуару групи "Кіно". А поєднання своїх і вже увійшли в історію рок-музики композицій давало музикантам можливість розкрити свій потенціал.

За словами співведучого фестивалю, шоумена гурту "Аукціон" Олега Гаркуші, таке поєднання стимулює молоді гурти виходити на певний рівень майстерності.

- Цой, не в докір йому і "Кіно", в хорошому сенсі медійний персонаж, хоча його вже немає в живих. Але при цьому радує те, що він став кимось з розряду Висоцького, не за творчістю, а по любові до нього народу. Його чудові душевні пісні, вони торкаються всіх, від малого до великого, - каже Олег Гаркуша. - Тому бренд "пам\'яті Цоя" збільшує кількість прихильників. Групи не грають всю програму з пісень Цоя, і якщо їм вдасться, що дуже складно, поєднувати ці пісні - це добре".

Нагадаємо, на проведення першого рок-фестивалю "Кіно Спочатку" судакських шанувальників групи наштовхнула однойменна книга Олексія Рибіна. У своїх спогадах він точно вказав місце, де влітку 1981 року стояла палатка майбутніх легенд російського року, а жителі Морського стали першими слухачами групи.

В рамках першого фестивалю на честь 30-річчя групи "Кіно" в Морському був встановлений пам\'ятний знак - чотириметрова монолітна гітара. Тепер це місце стало культовим, де Судакський рок-клуб відзначає всі пам\'ятні дати групи "Кіно".



Переглядів: 4342
Поширень: 0