Дев’ятого серпня у приміщенні бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва вінницький фотохудожник Ярослав Наскрипняк презентуватиме виставку "Подвійна реальність". 22 світлини, які зібрані за останні два роки зйомок, виконані у техніці колаж з метою занурити глядача у інший світ. Організатором виставки є Вінницький міський народний клуб фотомистецтва "Обрій" і Вінницька обласна організація спілки фотохудожників України.

Роботи Ярослава Наскрипняка

Юний фотохудожник (навчається у Вінниці за спеціальністю "журналістика") розповідає, що ідея створити подвійну реальність виникла спонтанно, коли шляхом накладання і колажу вийшло кілька цікавих робіт. Згодом хлопець для окремої фотографії-роботи шукав місця, предмети, фактури, кольори. І зовсім мало часу витрачав на обробку світлини у програмі "Photoshop" - приблизно чотири години.

Інша справа, що, коли він починав фотографувати, то знімав звичайною мильницею. Уже згодом придбав "Olympus E-520" і "Nikon D200".

Роботи Ярослава Наскрипняка

- Питання не у тому, який у твоїх руках фотоапарат, бо немає значення, сучасний він чи не зовсім, інша справа, чи є у тебе бажання зняти з різних ракурсів і так, як ніхто до цього не робив, - ділиться Ярослав Наскрипняк. - Я інколи навіть не розумію деяких фотографів, які бідкаються на погану техніку. Погоджують, що нові моделі фотоапаратів дають ширші можливості. Зараз мені цікаво експерементувати. "Подвійна реальність" - це спроба відійти від буденності та поглянути на звичайні речі, які нас оточують під іншим кутом. Я намагався зробити роботи, які б увімкнули образне мислення глядача.

Роботи Ярослава Наскрипняка

Раніше Ярослав Наскрипняк виступав організатором фотоконкурсу "Магія вечірньої Вінниці" і брав участь у міжнародних салонах:

  • II SPANISH ANDORRAN CIRCUIT 2011 (Іспанія, увійшло 2 роботи);
  • III SPANISH ANDORRAN CIRCUIT 2012 (Іспанія, увійшло 4 роботи).

Він також здобув нагороди:

  • "кращий молодий фотожурналіст року" ВДПУ ім. М.Коцюбинського (2010-2011);
  •  І Місце у Всеукраїнському конкурсі серед молодих журналістів, номінація : "Фото – "Моя Україна", Запоріжжя 2011;
  • І Місце у Місцевому конкурсі юних фотографів "КОТ" (Карнавал Осінніх Талантів), Вінниця 2010.

Наразі Ярослав є членом художньої ради вінницького народного фотоклубу “Обрій”, учасником "Союзу творчих талантів", а також працює фотокореспондентом.

Відкриття виставки о 17 годині у відділ літератури та інформації з питань мистецтв бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва (Соборна 70, ІІ поверх). Триватиме вона до 31 серпня. Вхід — вільний.

Довідка:

Колаж (від фр. coller – склеювати) – технічний прийом в образотворчому мистецтві, що ґрунтується на введені у твір різних за фактурою та кольором предметів: шматків газет, афіш, шпалер тощо. У широкому розумінні, колаж – включення за допомогою монтажу в твори різностильових об’єктів або тем для посилення естетичного ефекту.


Переглядів: 5964
Поширень: 0