10 вересня відбудеться урочисте відкриття фотовиставки художника-документаліста Максима Дондюка «Зупинимо туберкульоз» за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». В експозиції представлені фотографії людей, які вилікувались від туберкульозу, а також жертв захворювання. Всі фотографії були зроблені в тубдиспансерах і виправних колоніях Херсона і Донецька.

«Ця виставка – ще один компонент широкої інформаційної кампанії, яку проводить Фонд з профілактики туберкульозу. Основна мета наших проектів, направлених на подолання цього захворювання в країні, це зміна системи охорони здоров’я, забезпечення лабораторій і тубдиспансерів необхідним обладнанням. Ми хочемо пояснити людям, що на туберкульоз може захворіти кожен, проте це зовсім не вирок. При правильному, послідовному і безперервному лікуванні його можна подолати», - зазначив директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

Більше трьох місяців автор фотографій Максим Дондюк знаходився поряд із героями виставки.

Відкриття виставки відбудеться 10 вересня о 12:00 в Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва за адресою: вул. Соборна, 73.

Виставка триватиме з 10 по 24 вересня.

Вхід вільний.

На відкритті фотовиставки буде присутній Андрій Рева, заступник Вінницького міського голови та Наталія Кожан, керівник відділу діагностики та лікування туберкульозу благодійного фонду «Розвиток України».



Переглядів: 3518
Поширень: 0