ВІННІЦіАнський кінофестиваль

10 вересня в приміщенні міської ради відбулася прес-конференція за участю Вінницького міського голови Володимира Гройсмана та зіркових гостей ВІННИЦіАнського кінофестивалю, підсумки якого було підведено 9 вересня на святкуванні Дня міста. Серед знаменитостей були телеведучий та режисер Анатолій Борсюк, кінорежисер та сценарист Алла Сурикова, керівник документальних та спортивних програм телеканалу «Інтер» Сергій Долбілов та радянська і російська актриса кіно й театру «спортсменка, комсомолка і просто красуня» Наталія Варлей. Гості ділилися своїми думками з приводу перспектив розвитку комедійного та документального кіно в Україні.

На ВІННІЦіАнський кінофестиваль завітав Анатолій Борсюк

Анатолій Борсюк є частим гостем нашого міста і вже не вперше відвідує святкування Дня народження Вінниці. «Цьогорічна програма святкування Дня міста була дуже насиченою подіями та заходами, - каже відомий телеведучий, - І не такими, які необхідно було б відвідати просто «для галочки», а від яких справді отримуєш задоволення».

Режисер відомої радянської комедії «Человек с бульвара Капуцинов» розповіла, що наразі займається дитячим кіно. «У Вінниці дуже багато талановитих дітей та молоді, у чому я переконалася на ВІННИЦіАнському кінофесті, – каже Алла Сурикова. - У мене є два сценарії дитячого кіно, і думаю, що непогано було б один з фільмів зняти саме у Вінниці. А ще б хотілося в подальшому сумісно з іншими містами України та Польщі, з якою, я так зрозуміла, у Вінниці налагоджено тісний зв\'язок, реалізувати проект «Посміхнемося разом» і зробити свято комедії для вінничан». У розробці команди режисерки наразі і цикл документального кіно «Провінційні музеї Росії». «Цей цикл про людей, фанатично відданих своїй справі, які по крихтах збирають історію. Кіно про дотик до великої духовності, і було б непогано реалізувати такий проект і в Україні, адже він не потребує великого фінансування».

На ВІННІЦіАнський кінофестиваль завітала Алла Сурикова

«Зрозуміло, що ВІННИЦіАнський кінофестиваль є локальним, однак він культивує щось нове, змінює наші погляди на сучасний кінематограф, – каже міський голова Володимир Гройсман. – Я переконаний, що ми обов’язково знімемо кіно у Вінниці. Мені дуже сподобалась ідея щодо циклу документальних фільмів про музеї. Вінниця має гарну спадщину, про яку б хотілося розповісти нинішньому поколінню».

Довідка:

9 вересня на площі Василя Стуса відбулася церемонія нагородження переможців VI Міжнародного ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного і пародійного кіно. Цьогоріч на кінофестивалі було представлено більше сотні робіт з 11 країн світу. Переможців визначали у 4 номінація. У номінації «Анімація» перемогла робота режисера Анта Бладеса з Великобританії «I\'ll get the ice creams». Переможцем в номінації «Short, побери!» стала робота «3 × 3 /3 на 3» португальського режисера Нуно Роша. У номінації «Каверзное видео» переміг «Капец» - творіння української студії «95 квартал». І в номінації «Смешное и другое» російська команда КВН «Мужская сборная - ПлехановЪ» з нарізкою «Экскурсовод». Вже традиційною відзнакою вінницького кінофестивалю є статуетка позолоченого «Летючого слона».

ВІННІЦіАнський кінофестиваль проходив під відкритим небом в центрі міста: вінничани та гості обласного центру мали змогу переглянути роботи учасників фестивалю, кращі гумористичні ролики, надіслані на конкурс з різних країн. Всі подані на конкурс роботи були тривалістю до 7 хвилин.

Кращі доробки фестивалю можна було переглянути в ефірах вінницьких телеканалів "Вінтера" та "Віта", а також перед сеансами у кінотеатрі ім. Коцюбинського. ​



Переглядів: 5568
Поширень: 0