Так сталося, що великі дитячі заклади естетичного виховання розташовано у Вінниці переважно в центрі міста. Але найбільш густонаселений мікрорайон міста – Вишенька, з великою кількістю молодих сімей, що у ньому проживає, просто не міг обходитись без власного, географічно близького освітнього культурного центру. Проблему було вирішено рівно десятиліття тому: 23 листопада 2002 року на базі студії, що існувала при ЗОШ №15 було засновано Вінницьку дитячу школу мистецтв «Вишенька». Ще з 1997 року шкільна вчителька музики Янович Марина Олексіївна виношувала мрію створення такого центру.

Вчителі та батьки, що починали велику справу, усвідомлювали важливість школи для підростаючого покоління вінничан, адже естетичне виховання з раннього віку – одна з головних запорук гармонійного розвитку людини. Народження наймолодшого осередку мистецтв та культури у Вінниці стало святом для дітей, які мріяли розвивати власні творчі нахили неподалік від дому. За роки свого існування школа «Вишенька» довела, що здатна задовольняти потреби духовного розвитку підростаючого покоління мешканців великого мікрорайону.

Три гілки мистецтва, що їх було обрано на початку існування школи, це – музика, хореографія та образотворче мистецтво. Першими викладачами-ентузіастами школи були: Кізімова Олена Геннадіївна – викладач образотворчого мистецтва, Плесна Галина Дмитрівна – викладач хореографії, Полякова Галина Василівна – концертмейстер, Федорчук Світлана Федорівна – викладач по класу фортепіано, Сергійко Володимир Іванович – викладач по класу баяну, Воєводін Яків Іванович – викладач по класу гітари. Вони заклали той фундамент, на якому сьогодні ґрунтується впевненість в подальших успіхах талановитих учнів «Вишеньки».

З першого ж року існування школи молоді таланти почали яскраво проявляти себе, беручи участь у різноманітних концертах та конкурсах. Популярність школи стрімко зростала і продовжує рости на сьогоднішній день. З кожним роком збільшується контингент здібних учнів та високоосвічених викладачів. Школа забезпечує учням систематичні знання з обраних дисциплін, необхідні і достатні для продовження освіти в середніх спеціальних або вищих навчальних закладах. Основні завдання школи - навчити дітей, підлітків, а також, віднедавна, і повнолітніх громадян, різним видам мистецтва, пробудити у них відчуття прекрасного та озброїти вмінням творити красу.


Переглядів: 4734
Поширень: 0