Вінничанки Дарія Яринчак і Маргарита Музика вибороли першість у своїх категоріях на конкурсі східних танців "Бал Belly dance. Міждународний фестиваль східного танцю для любителів і професіоналів проходив у Києві 13-14 жовтня у 6 вікових категоріях.

Дарія Яринчак

З Вінниці на конкурс поїхали 15 танцюристів, частина з яких представили формейшн, а частина — соло. Усі вони учениці Марини Ничипорук, учителя східних танців вінницької студії “Валькірія”.

На чемпіонаті України восьмирічна Дарія Яринчак станцювала три композиції і здобула перші і другі місця у номінаціях "класичний Belly dance", "шоу" і "tabla". Це не перші перемоги дівчини.

- Немає конкурсу, з якого вона б не привезла нагороди, — так про Дарію говорить керівник студії, яку відвідує дівчина, Марини Ничипорук, яка до речі, теж у Києві зайняла призове ІІ місце серед професіоналів.

Мама Дарії розповідає, що її дочка почала займатись танцями у 4 роки.

Дарія Яринчак

- Дарія уже третій рік виступає на усіх можливих конкурсах східних танців, - розповідає мама дівчини Ірина. - Успіхами доньки пишаюсь, звісно, але для перемоги окрім здібностей треба наполегливо працювати. А взагалі хореографією Дарія почала займатись з 4 років, з 5 років — східною. Почалось усе з того, що донька імітувала танцювальні рухи перед телевізором. Згодом віддали на навчання.

Маргарита Музика

Інша переможниця, 18-річна Маргарита Музика, на конкурсі виборола три перших місця у номінаціях “класичний Belly dance”, “фольклор східних танців” і “tabla”. Маргарити з 6 років займалась бальними танцями, а 1,5 року тому перейшла на східну хореографію.

- Навіть не сподівалась на перемогу, чесно кажучи, - розповідає Маргарита. - Танець живота — це те, чим я живу, можу прийти на заняття з поганим настроєм, а після — він піднімається. Головне — відчути і передати музику, легкість — тоді людям це буде подобатись.

Маргарита Музика

Зараз дівчина студентка Вінницького національного технічного університету, навчається на будівельному факультеті і у майбутньому стане конструктором-архітектором. Хоча зізнається, що танці це скоріше не захоплення, а життя.

Як ми повідомляли раніше, вінничанка Ірина Борзова перемогла на Чемпіонаті світу з Bally Dance у Великобританії.


Переглядів: 9264
Поширень: 0