Виставка "Український Бах"

Старі унікальні світлини, ретельно зібрані видатним дослідником творчого доробку Леонтовича та ініціатором створення музею композитора в селі де його поховано, Анатолієм Федоровичем Завальнюком, демонструвалися на першому поверсі Вінницької міської ради. Експозиція носила назву «Український Бах». Саме «Українським Бахом» назвали у світі Леонтовича за яскраву, складну та багату поліфонію його хорових мініатюр.

Збірний хор диригентсько-хорового відділу вінницького музичного училища культури та мистецтв імені М.Д.Леонтовича

На урочистому відкритті виставки лунали вітальні речі від представників Вінницької міської ради. Збірний хор диригентсько-хорового відділу вінницького музичного училища культури та мистецтв імені М.Д.Леонтовича виконав відомі пісні «Щедрик», «Дударик» та інші твори. Своїм вправним солодкоголоссям хор додав заходові яскравості.

Анатолій Завальнюк

Професор А. Ф. Завальнюк в деталях розповідав про зображене на пожовклих та цінних світлинах. Серед них рідкісне фото самого композитора, зображення хорових капел та пісенних колективів, організованих ним, зображення місць де він навчався, фото пам’ятника митцю. Про маловідомі сторінки з життєпису композитора пан Завальнюк розповість на творчій зустрічі у кінотеатрі «Родина» 7 грудня. Під час зустрічі також демонструватимуться документальні стрічки в яких йтиметься про творче життя та обставини насильницької смерті видатного композитора.

Виставка «Український Бах»

Присвячена 135-річчю від дня народження Миколи Леонтовича виставка триватиме до закінчення мистецького проекту «Хорові асамблеї Леонтовича», а саме до 10 грудня, коли у філармонії лунатиме незавершена опера композитора «На русалчин Великдень». Проведення асамблей Леонтовича сприяє глибокому вивченню творчості Леонтовича та викликає зацікавленість вінницького загалу музичним спадком генія всесвітнього масштабу, який народився на Вінниччині.

Отож, запрошуємо Вас незабутньо провести свій час та відвідати грандіозне завершення «Хорових асамблей Леонтовича», що відзначиться постановкою опери «На русалчин Великдень» за участю академічного симфонічного оркестру львівської філармонії, муніципального камерного хору «Вінниця» провідних солістів України. Чекаємо на Вас у концертному залі Вінницької обласної філармонії 10 грудня. Початок музичної феєрії о 18.30.

До зустрічі!



Переглядів: 4726
Поширень: 0