Різдвяні свята  в музеї Коцюбинського

8 січня о 12:00 годині вінничани та гості міста мали чудову нагоду приєднатись до святкування Різдва Христового у виставковій залі "Світлиця” музею М.М.Коцюбинського, яка ще 3 січня перетворилась на маленьку сільську церкву зі старовинними іконами, що презентував відомий в Україні та за її межами митець, заслужений майстер народної творчості України Іван Горобчук. Тут і святі образи Божої матері, і Миколи Чудотворця, Святої Варвари, Серафима Саровського, Пантелеймона та ще багато інших.

Різдвяний вертеп

Святковий настрій сакрального мистецтва чудово поєднався з веселим дійством різдвяного вертепу, в якому взяли участь співробітники музею та всі бажаючі. За дотепним сценарієм вертепу головними дійовими особами були: Троє Царів, Цар-Ірод, Ангел, Пастушки, Солдат, Бізнесмен, Чорт, Смерть, Колядники та інші персонажі. Театр-експромт різдвяного вертепу було поставлено дуже весело. Глядачі були сповнені позитивними емоціями та гарним настроєм.

колядники

Ще більшої родзинки додали святу колядки народного ансамблю „Мальви-Чорнобривці” під керівництвом Леоніда Луцишина.

Різдвяний вертеп

З різдвяною зіркою, Дідом Морозом, Снігуркою, Ангелом колектив музею вітав своїх колег із закладів культури міста. Гостинно зустрічали колядників працівники бібліотеки імені Н.К.Крупської, працівники торгівельних закладів, аптек тощо.

Аби додати сил і глядачам, і учасникам свята, працівники музею гостинно пригощали присутніх кутею, варениками та цукерками.



Переглядів: 6156
Поширень: 0