одна із робіт, яка представлена на виставці "Палітра фантазії"

Цей захід проходить в рамках проекту «Жінка в мистецтві» Вінницького обласного народно-демократичного жіночого об’єднання «Дія». На виставці експонують живописні роботи Ірини Кравченко, батик Людмили Бондар і гаряча емаль Олександри Барбалат.

Керівник Вінницького обласного народно-демократичного жіночого об’єднання «Дія» Валентина Цимбал розповідає: “Жінка завжди була музою для чоловіка, але при цьому вона ще й берегиня, творець, мати... Я думаю, що кожна жінка — творча людина. Хтось проявляє творчість на кухні, хтось за палітрою, хтось за мольбертом. Ми хотіли показати жінку, яка уміє творити не гірше ніж чоловіки.

одна із робіт, яка представлена на виставці "Палітра фантазії"

Живописець Ірина Кравченко ділиться, що найчастішою темою для її полотен стають квіти.

- Квіти завжди мене надихали, і коли я бачу полотно, то мені нічого так не хочеться малювати, як квіти, - говорить художниця. – Це незважаючи на те, що мені подобаються пейзажі і танці, такі як балет.

одна із робіт, яка представлена на виставці "Палітра фантазії"

А от Людмили Бондар, яка розписує батик захоплюється окремими порами року.

- Мене вражають якісь миті життя, наприклад, подих вітру у осінній час, рожевий будиночок у зимову пору, - зізнається Людмили Бондар.

Невеликі за розміром роботи виконані у техніці гарячої емалі (суміші кварцового піску і солі окису металів, яку запікають при високій температурі) репрезентувала Олександра Барбалат. Вона одна з 10 майстрів України, які виконують робити у цій техніці.

- Ця техніка, при які копію роботи виконати неможливо, навіть як би сильно цього не хотів автор, - говорить Олександра. - Суміш запікається у печі. Для створення окремих певних картин-малюнків вигинається контур - мідний дріт… Дехто навіть гарячу плутає, бо вважає, що автомобільна фарба.

Учасниці виставки "Палітра фантазії"

Виставка організована за сприяння Вінницького обласного народно-демократичного жіночого об’єднання «Дія», управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Вінницького обласного осередку Міжнародного товариства «Україна-Польща-Німеччина», благодійного фонду з підтримки молодих талантів у галузі культури та мистецтва “Музична парасолька”.

Нагадаємо, що проект жіночого об’єднання «Жінка у мистецтві» діє 12 років. За цей період відбулось сім персональних а також колективних виставок у тому числі і в «Українському домі», що у Києві, і у Польщі.

Виставка працює з 10 по 18 годину до шостого лютого. Вхід - вільний. Адреса виставкової зали: вул. Пушкіна, 2.



Переглядів: 9408
Поширень: 0