Боксерська рукавичка вінничанина потрапила до Національного Реєстру Рекордів України. 16-річний художник Анатолій Гайструк виготовив найбільшу боксерську рукавичку прикрашену ручною вишивкою. Унікальний виріб зафіксували представники Національного Реєстру Рекордів України 15 лютого у ТД “ІнтерШик”.

16-річний вінницький художник Анатолій Гайструк виготовив найбільшу боксерську рукавичку прикрашену ручною вишивкою

Параметри виробу: довжина — 60 сантиметрів, ширина — 24.

За словами керівника проектів Національного Реєстру Рекордів України Лани Вєтрової, у цю рукавичку помістяться майже два найбільших боксерських кулаки, які, як відомо по 38 сантиметрів.

- Даний виріб, боксерська рукавичка, у Національному Реєстрі з’являється уперше, - ділиться інформацією Лана Вєтрова, - тому нас вона одразу зацікавила. Мені дуже приємно, адже Вінниця вперше реєструє рекорд. Сподіваюсь, це лише початок. Цей виріб зареєстровано у номінації “Найбільша боксерська рукавичка прикрашена ручною вишивкою”. Гадаю, якщо мала з’явитись боксерська рукавичка — то в Україні, бо у нас найкращі боксери у світі. У світі є двометрова рукавичка-рекордсменка, але вона зовсім не прикрашена.

найбільша боксерська рукавичка прикрашена українською вишивкою

Рукавичка Анатолія оздоблена національним орнаментом, який хлопець брав із традиційної орнаментики України. Над рукавицею хлопець працював місяць.

- Так як я займаюсь дизайном одягу у мене виникла ідея прикрасити рукавичку ручною вишивкою, - розповідає Анатолій. - Вишивала її жінка на замовлення. А саму рукавичку мені привіз брат із Олімпіади у Лондоні. Для втілення ідеї я обрав жовтий і блакитні кольори - кольори нашого прапору. Вони найкраще виглядають на цій рукавичці. У вишивці присутні українські символи – обереги: безконечник, що втілює гармонію і рух, безмежність, вічне життя; листям дуба й жолудя - чоловічими знаками сили, довголіття та продовження роду.

У планах хлопця — ще більші рукавиці, які найближчим часом будуть представлені у Європі.

16-річний вінницький художник Анатолій Гайструк виготовив найбільшу боксерську рукавичку прикрашену ручною вишивкою

Творчу ідею Анатолія підтримала дизайнер і засновниця торгової марки “Рута” Люмила Бушинська. Її ім’я теж вписано до Національного Реєстру Рекордів України.

- Ми дуже пишаємось, що у нас є така талановита молодь, адже без культури і нашої освіти не буде далі ніякого майбутнього шляху, - сказала пані Людмила. - За культурою - щастя, радість, діти, які прийдуть у цей світ і зроблять його кращим. Робота Анатолія ще раз говорить про те, що у нас є чудові діти, а завдяки ним — майбутнє.

Лана Вєтрова говорить, що найчастіше “спортивні рекорди” готують напередодні спортивних подій. Так п’ятиметрову футбольну буцу виготовили у Запоріжжі напередодні проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012.

За минулий рік у Національному Реєстрі Рекордів України зареєстровано більше 400 рекордів. Цьогорічна заявка Анатолія — четверта і перша з Вінниці.



Переглядів: 8658
Поширень: 0