З 14 по 18 лютого неподалік Немирова відбувся восьмий Міжнародний фестиваль лендарту “Міфогенез 013”. Свої проекти у зимовому природному просторі представили митці з України Росії і Польщі.

Протягом кількох днів учасники фестивалю працювали з природним та історичним середовищем на території Скіфського городища, Немирівського району.  Свої інсталяції вони готували винятково з підручних матеріалів: землі, води, льоду, очерету і дерев.

Родзинкою цього року стали малюнки "живим" вогнем в повітрі Володимира Бахтова з Миколаєва, "літаючі" льодові брили Сергія Якуніна зі Львова. Масштабні об\'єкти знімалися з літака АН-2, щоб взяти участь у найближчих фотовиставках у Кракові, Мрагово, Запоріжжі, Києві, Сумах, Львові, Одесі і у Вінниці.

За словами голови “Лабораторії актуальної творчості” і куратора Міжнародного фестивалю лендарту “Міфогенез 013” Олександра Нікітюка, об\'єкти цікаві і яскраві та, нажаль, не довговічні. Залежно від погодних умов, вони зникають за кілька годин. Але усі об\'єкти фотографуються та знімаються на відео, а потім презентуються через галерею. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 8638
Поширень: 0