Гурт Vołosi з Польщі — безумовно нове явище на європейській world music сцені. Vołosi виникли два роки тому на перетині музичних світів і традицій. Частина гурту — класичні музиканти з Академії імені Кароля Шимановського (Катовіце), які, мріючи про імпровізацію, були зачаровані народною музикою з її життєствердною красою та спонтанністю. Інша частина — мешканці гір гуралі, що грають так, ніби походять з Нового Орлеану часів зародження джазу. За два роки Vołosi встигли підкорити Німеччину, Грузію, відзначилися на найбільших фестивальних майданчиках Польщі. Гурт став справжнім відкриттям міжнародного фестивалю АртПоле’2012, і на початку весни вдруге завітає до України.

Поява Vołosi саме на початку весни є невипадковою і знаково доречною, адже їхня музика — наче перший порив березневого вітру, від якого прокидаються дерева, ламається крига, а річки виходять з берегів. Майстерність найвищого рівня поєднується у них із невимушеністю, а енергія — з класичною вишуканістю. Віолончель, контрабас і скрипки у руках цих натхненних віртуозів народжують музику, в якій звучить щось надзвичайно близьке і в той же час зовсім незвичне, невідоме, невловиме.

Офіційний сайт гурту: www.volosiband.com

Тур відбувається за підтримки Польського Інституту в Києві та Генерального Консульства Республіки Польща в Україні у Вінниці.

Генеральний партнер проекту: Перша приватна броварня.

Інформаційні партнери: Книгарня «Є», канали ТВі, ВДТ, ОАВГТРК "Вінниччина", журнали «Експерт», «Країна», HeadHunter, мережа Egoїсти, Вінницький прес-клуб, газета "Вінниччина", портали 20minut, "Моя Вінниця".



Переглядів: 3503
Поширень: 0