Авангард – музика непроста для розуміння, втім вона здатна народжувати нові образи в уяві підготованого слухача. Така музика вчить прислухатись до несподіваних звукопоєднань та знаходити у них своєрідну гармонію.

концерт у вінницькій філармонії

«Ensemble Nostri Temporis» виконує сучасну академічну музику. Молоді та талановиті композитори та виконавці з «ENT» шукають нове на перетині різноманітних видів мистецтва. Їх новий авангардистський синтетичний проект «Слово і музика» - це оригінальне представлення семи камерних творів сучасних композиторів, поєднаних тим, що вони народжувались як асоціації до певних текстів, літературних творів та образів.

концерт у вінницькій філармонії

Співзасновник та арт-менеджер ансамблю Олексій Шмурак виступив ведучим вечора. Його короткі оповіді про контекст об’ємних та живих інструментальних конструкцій, що звучали, допоміг скласти уявлення про те, з яких асоціацій народжується авангардна музика. Концерт складався з електроакустичних п’єс авторства німецького, армянського, корейського, британського та українських сучасних композиторів. Це були доволі складні технічно твори, що потребували повної зосередженості виконавця та неабиякої уваги слухача.

концерт у вінницькій філармонії

Прочитання уривків віршів та прози (це і сучасна поезія, і Пелевін, і Станіслав Лем) перед початком звукових екзерсисів сприяло зануренню у ефемерний світ звуків. Виконавцями виступили Максим Коломієць (гобой), Дмитро Пашинський (кларнет), Ольга Жукова (віолончель) та Олексій Шмурак (фортепіано). Концерт являв собою збірку музичних історій, збагачених протиріччями асоціативного сприйняття безсловесного мистецтва звуку.

концерт у вінницькій філармонії

Ті, хто спромігся розширити межі своїх уявлень про музику взагалі та авангард зокрема насолодились образністю та символічністю нової музично естетики.

Наступний концерт фестивалю «Барви музики XX сторіччя» буде присвячено музиці духовній і приурочено 1000-річчю Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря. Глядів своїми виступами порадують Академічний міський камерний хор «Вінниця» та Академічний камерний оркестр «Арката» Вінницької обласної філармонії. Запрошуємо відвідати даний концерт 28 лютого 2013 року, який пройде у приміщенні Вінницької обласної філармонії.

Початок концерту о 18:30. Квитки можна придбати у касі філармонії.

Довідки за телефоном: 69-17-31.



Переглядів: 3665
Поширень: 0