Завершальний концерт Форуму молодої музики «Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз» було присвячено саме духовній музиці ХХ сторіччя. В ньому брали участь відомі у місті колективи: це академічний міський камерний хор «Вінниця» на чолі з маестро Віталієм Газінським та Академічний камерний оркестр «Арката» з керівником Георгієм Курковим. Вінницький слухач заповнив концертну залу, адже концерти цих знаних далеко за межами Вінниччини колективів завжди збирають аншлаг. Зал філармонії був заповнений прихильниками класики та любителями духовної музики.

12-ий Форум молодої музики12-ий Форум молодої музики

Найбільш визначний хоровий колектив України - хор «Вінниця» в черговий раз довів свій високий професійний рівень, виконавши у програмі пісні як духовного змісту, так і народні, та навіть твір «Італійський салат» - пародію на сцену з опери. Чудові чисті голоси, майстерне виконання та світла музика, що здатна очищувати душі, привносити умиротворення та спокій в серця слухачів, склали неповторну атмосферу концерту.

12-ий Форум молодої музики

Хор «Вінниця» за свою більш як 25-літню історію виконав силу-силенну прекрасних класичних творів та перлин духовної музики. Колектив завжди тішить вінничан новими та улюбленими творами, демонструючи високу виконавську майстерність та популяризуючи українську духовну музику далеко за межами нашої країни.

12-ий Форум молодої музики

У другому відділенні останнього концерту «Барв музики» на сцену вийшов оркестр «Арката». Цей вінницький колектив часто готує для прихильників класики нові програми. Ось нещодавно ними було складено музичну програму з творів композиторів ХХ століття, зокрема таких наших сучасників як українці Ігор Щербаков та Володимир Гронський, а ще грузин Гія Канчелі. Останні створили чимало музики для популярних кінострічок. Три великі та складні твори виконала «Арката» цього вечора. Камерний оркестр спромігся доторкнутись барвистими звуками душевних порухів кожного слухача.

12-ий Форум молодої музики

Чудовим завершенням вечору стало виконання на біс «Аркатою» відомої «Мелодії» авторства ще одного нашого славетного сучасника, всесвітньо відомого композитора, Героя України, народного артиста України Мирослава Скорика. Таким чином у концерті звучала музика переважно живих класиків, головним чином українських. Одні з найцікавіших зразків музичної культури ХХ сторіччя склали чудовий коктейль для завершення форуму молодої музики «Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз». До наступних зустрічей з непереможним мистецтвом музики!

12-ий Форум молодої музики



Переглядів: 6355
Поширень: 0