Джаз - музики повна імпровізацій непередбачуваності, індивідуальності і творчості, власних шляхів ї своє неповторної мови – мови джазу.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

Генеральна конференція ЮНЕСКО наприкінці минулого року проголосила 30 квітня Міжнародним днем джазу, щоб визнати особливу роль джазу як «універсальної мови свободи і творчості».

Ідея святкування Дня джазу проста – ця музика свого часу об\'єднала людей, створила простір для протесту і самовираження, яке потім переросло в окрему культуру вільної імпровізації і мислення, що дало поштовх для розвитку багатьох інших музичних течій.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

З нагоди цього свята 24 квітня 2013 року в ТРЦ «Мегамолл» департамент культури ВМР, Центр концертних та фестивальних програм та кращі колективи шкіл естетичного виховання презентували презентували «Джазовий Переполох у Вінниці».

Джаз відкриває свої обійми для кожного, завдяки йому в будь-якій точці земної кулі можна відчувати себе як вдома.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

Навіть, якщо джаз і не народився у Вінниці, то, принаймні, джаз став візитівкою нашого міста, не помер, з кожним роком знаходячи все нових талановитих виконавців, а також щирих цінителів і шанувальників.

У джазі музикант розкриває власну особистість через музичну творчість, У джазовій музиці пропало поділ на виконавця і композитора і музикант став самостійним творцем власного репертуару, Навіть знамениті композиції кожен окремий музикант грає по-своєму. І для джаз-музиканта індивідуальність у творчості стала вирішальною в пошуку свого мові і власних шляхів.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

Справжню джазову атмосферу того вечора створювали джазовий квартет «Камертон» (кер. Володимир Остроухов), зразковий ансамбль скрипалів «Елегія» (кер.Олена Подгурська, конц. Інна Процюк), Ансамбль «Cherry jam» ВДШМ «Вишенька». В стилі диксиленду виконає свої композиції джазовий ансамбль викладачів «Гармонія» (керівник Ярослав Зінько).

Музичним акомпанементом вечора став SPRING SOUND PROJECT – джазові інтерпретації, сповнені власного пошуку, харизми та майстерності підростаючих зірочок нашого міста. Керівники проекту – Тетяна Войтишина, Сергій Макаров.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

Своїм виступом гостей свята порадував і Міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд» – різножанровий колектив, який може реалізовувати свій творчий потенціал в різноякісних складах: духовий оркестр, естрадно-духовий оркестр та джаз-бенд, що значно розширює можливості у виборі репертуару. Репертуарна політика оркестру дуже різноманітна - це і джазові аранжування - класичні та сучасні, естрадні обробки музики з улюблених кінофільмів, твори українських авторів та популярні мелодії радянської та зарубіжної естради.

Фотовиставка

Екслюзивом «Джазового переполоху у Вінниці» стала фотовиставка вінницького фотографа Максима Кушки «Всесвіт джазу», у якій було представлено більше 30 фоторобіт – це найкращі світлини із Вінницьких джазових фестивалів попередніх років, а також фото зірок джазу світового масштабу.

Фотовиставка

Загалом вечір пройшов у чудовій атмосфері справжнього джазу.

24 квітня музична спільнота Вінниці відзначала день джазу

А ми в свою чергу вітаємо Вас із Міжнародним днем джазу та бажаємо побільше імпровізації у Вашому житті!



Переглядів: 6147
Поширень: 0