9-10 травня в Києві пройшов щорічний Всеукраїнський чемпіонат з усіх напрямків сучасного танцю «Ukrainian Open Championship-2013».

Організатором заходу виступила Українська Рада танцю та ВГО «Українська Федерація сучасного танцю».

Ансамбль "Грація"

- На чемпіонаті були колективи не лише з усіх регіонів України, - розповідає балетмейстер ансамблю спортивно-бального танцю "Грація" Павло Мацюк. - Позмагатися приїхали із Польщі, Болгарії, Росії, Латвії. Це був досить серйозний чемпіонат, який тривав із 9 ранку до 10 години вечора.

На відкритому чемпіонаті України від ансамблю "Грація "виступило два склади – старший та молодший. Молодша группа, де діти від 8 до 12 років, підготувала номери під назвою "Суворовці" та "Шпана"

номер "Шпана"

- Номер "Шпана" розповідає про події Америки, які відбувалися в 30-х-40х роках, - говорить Павло Мацюк. - Ми його поставили за 10 днів до виступу на звітному концерті. Потім, більше як місяць, відпрацьовували цей номер аби виступити на відкритому чемпіонаті України «Ukrainian Open Championship-2013».

Старша група підкорювала суддів рок-н-ролом та кубанським танцем.

Оцінювали здібності танцюристів судді з Польщі, України, Росії та Болгарії. Також серед суддівської колегії був присутній Олександр Останін, фіналіст першого сезону шоу "Танцюють всі!"

- Наші діти гідно представили своє місто, - каже хореограф. - Здобувати перемогу їм допомагає те, що вони щирі на сцені. Вони не просто танцюють, вони показують і свою акторську майстерність,що є досить важливим, як для глядача, так і для суддів.

Насамперед, коли до нас приходять діти, ми прививаємо їм любов до колективу. Даємо зрозуміти, що помилка одного може призвести до поразки усього колективу. Тому вони старанні та намагаються не підвести.

отримані кубки

Завдяки своїй наполегливості вінничанам вдалося привести додому 4 кубки із відкритого чемпіонату України. Молодший колектив завоював перше і друге місця , а старший - друге та третє місце .

Зараз діти готуються до чемпіонату області, який відбудеться 19 травня у спортзалі Медуніверситету. Потім на них чекає Болгарія. Та діти їдуть не на відпочинок, а за новими перемогами. Адже в липні, у місті Несебер, що розташоване на південному сході Болгарії, відбудеться Міжнародний фестиваль з танців.

Що ж, бажаємо вінницьким танцівникам лише перемоги.



Переглядів: 7493
Поширень: 0