Протягом 21 - 26 травня 2013 р. в Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» триватиме виставка вихованців відділу декоративно - прикладного та образотворчого мистецтва Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної.

афіша

Відділ декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва був створений в 1989 році. До відділу входять 16 гуртків та дитячих об\'єднань різних напрямків, які відвідує майже 660 дітей різного віку. Філії гуртків відкриті в шести загальноосвітніх школах. В гуртках діти здобувають навички роботи з різними матеріалами та інструментами, вивчають та відроджують національні традиції українського народу, знайомляться з сучасними дизайнерськими технологіями, презентують свої власні витвори мистецтва широкому колу глядачів.

Малювання є найпершим та найбільш емоційним і виразним видом дитячої творчості. Малюючи, дитина робить перші кроки в пізнанні мови живопису - знайомиться з різними способами та техніками малювання, навчається сміливо використовувати колір, запроваджувати власну думку і творчий початок в свої композиційні твори. Юні художники є постійними призерами конкурсів малюнку “З днем народження, рідне місто”, “Таланти багатодітної родини”, “Податки очима дітей”, “Різдвяна зірка ”

На заняттях гуртка кераміки та гончарства діти пізнають старовинне українське ремесло, виготовляють традиційні іграшки - свистунці, різноманітний посуд, а також відтворюють красу навколишнього світу в скульптурі. Юні керамісти та гончарі - учасники та призери конкурсу юних майстрів народних ремесел, Міжнародного молодіжного фестивалю “Опішне” та фестивалю народних ремесел “Шешори”.

М’яка іграшка – це творчість, яка існує всупереч часу. В палаці створена ціла лабораторія по конструюванню іграшки зі своїми творчими напрацюваннями, історією та досягненнями. На заняттях діти вивчають основи матеріалознавства, конструювання, технології обробки хутра і як результат створюють чудові, неповторні м\'якесенькі іграшки. Вихованці гуртка є організаторами міської виставки “Краса врятує світ”. Метою роботи об\'єднання «Повір у себе» є не тільки навчання технології виготовлення м\'якої іграшки, а і соціальна адаптація дітей-інвалідів в дитячому середовищі. Вихованці гуртка є постійними призерами фестивалю дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе», переможцями міських, обласних та Всеукраїнських виставок-конкурсів технічної творчості «Наш пошук і творчість тобі, Україно».

Мистецтво вишивки – це мистецтво мудрого відтворення світу, природи, почуттів людини, її історичного минулого. На заняттях гуртка діти опановують як традиційні українські техніки вишивки так і сучасні : вишивку стрічками та бісером, ниткографію, бісероплетіння.

Декупаж, скрапбукінг, батік, вітраж - це не лише новомодні слова, але й цікаві захоплення. Ці та багато інших сучасних технік декору діти опановують на заняттях гуртка «Лавка чудес», що сприяє розвитку креативності, пробуджує фантазію, удосконалює навички роботи з різними інструментами та матеріалами. Вихованці гуртка є призерами міських, обласних, Всеукраїнських конкурсів - виставок “Знай и люби свій край”, “Великодні дзвони”.

В’язання – чарівне, стародавнє рукоділля. На заняттях гуртка художнього в’язання діти опановують основи в\'язання гачком та спицями, плетіння макраме та на тенерифі, виготовляють іграшки, сувеніри та предмети одягу. В гуртку також займаються діти-інваліди, які є призерами фестивалів для дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе» та “Неспокій серця”.

В гуртку фітодизайну можна навчитись створювати та аранжувати квіткові композицій, декорувати вироби в техніці декупаж, ознайомитись з основами флористичного дизайну та технікою екібана. Вихованці гуртка є постійними призерами міських, обласних , Всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів «Зимова феєрія», «Український сувенір», «Знай і люби свій край», «Великодні дзвони», «Новорічна композиція», «Сонячний зайчик».

Протягома 2012-13 навчального року вихованці відділу організували та взяли участь у понад 30 виставках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. На Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських конкурсах отримали 26 призових місця, з них 9 третіх, 7 других, 20 перших місць, та гран-при на обласному фестивалі візуального мистецтва «Різдвяна зірка». Свої персональні виставки презентували 10 вихованців відділу, а авторські колекції одягу три вихованки студії моди «Оксамит». В гуртках та об’єднаннях відділу презентовано три дослідницьких, пізнавальних та творчих проектів.

Керівники гуртків постійно проводять роботу по впровадженню соціальних та благодійних проектів: «Поспішайте робити добро», «Тиждень добрих справ», «Вмієш сам - навчи іншого». Педагоги відділу є ініціаторами загальноміських заходів: конкурсу пасхальних композицій “Великодні дзвони”, фестивалю дитячих театрів моди “Феєрія моди”, пізнавального заходу “Палац — майстерня творчості й натхнення”.

 

Інформаційні партнери виставки: ТРК "ВІТА", ТРК "Вінниччина", ОДТРК "ВІНТЕРА", ТРК "Смарт", ТРК "Еверест", журнал "АФІША міста Вінниці", Рекламно-інформаційній тижневик «RIA», газета «Вінниччина», інформаційні портали - "Моя Вінниця "," ТУТ ВСЕ Вінниця "," Вінниця ОК "," 0432-сайт міста Вінниці "," ВИННИЦАinfo ", "Вин-Інфо", "I like News".

Виставка працює:

  • по буднях з 10:00 до 20:00,
  • в суботу з 11:00 до 19:00,
  • в неділю з 11:00 до 18:00



Переглядів: 9493
Поширень: 0