Дні польського кіно в Україні - культурний проект Польського інституту в Києві, який вже увосьме представляє українському глядачеві найцікавіші і знакові картини сучасного польського кінематографу.

Цього року Дні Польського Кіно пройдуть у шести містах України - Києві, Вінниці (Родина), Сімферополі, Одесі, Донецьку і Харкові, де традиційно будуть представлені найкращі польські фільми, створені протягом останніх двох років різних за жанрово-стильовою палітрою.

Як повідомили журналістам сайту "Моя Вінниця" працівники кінотеатру "Родина", кожен бажаючий може завітати на фестиваль "Дні Польського кіно в Україні" до кінотеатру з 28 травня по 3 червня. Показ фільмів розпочинається о 20.00 годині.

Програма:

28 травня: Мій Велосипед (реж. Петро Тшаскальський) - це різновид сучасного сімейного оповідання, герої якого зважилися подивитися один одному в очі, незважаючи на роки нерозуміння і ворожнечі.

29 травня: Кріт (реж. Рафаель Левандовскі) - стрічка про торговця старого одягу, який випадково звертає увагу на бульварну газету з портретом свого батька. Автор статті стверджує, що той - член руху Солідарність, герой, борець проти тоталітаризму - насправді був секретним інформатором комуністичного режиму, кротом.

30 травня: Тільки уяви! (Анджей Якімовський) - фільм про сліпого вчителя, який порушує правила, щоб допомогти студентці знову відкрити для себе радості життя.

31 травня: Історії кохання (Єжи Штур) - фільм - чотири зворушливі історії про складний вибір, який може змінити все подальше життя людини. Вибір, який необхідно зробити від початку до кінця, і від якого не можна ухилитися.

1 червня: Не соромлячись (реж. Філіп Марчевський) - фільм про "грішне кохання" брата і сестри, про болісне дорослішання героїв та опір культурному табу, і врешті-решт про свободу власного життєвого вибору.

2 червня: У темряві (реж. Анешка Холланд) - Події стрічки обертаються навколо історії майстра львівських каналізаційних мереж Леопольда (у фільмі його зіграв Роберт Венцкевич).

3 червня: Віртуальна війна (реж. Яцек Блавут) - документальний фільм, в якому камера спостерігає за міжнародною спільнотою інтернет-гравців, які на симуляторах польотів розігрують повітряні баталії, намагаючись змінити хід історії у віртуальному світі.



Переглядів: 2920
Поширень: 0