Відкриється він 5 червня у Києві фільмом «Примітка» Джозефа Седара. А з 7 червня кращі зразки ізраїльського кінематографу зможуть побачити й вінничани.

Увазі глядачів будуть запропоновані фільми останніх років, що отримали міжнародне визнання. Зокрема стрічка, яку було номіновано на Оскар у 2012 році. У програму фестивалю також увійшли картини – лауреати міжнародних кінофестивалів у Каннах, Карлових Варах, МКФ "Санденс".

Фільм «Примітка» Джозефа Седара оповідає про батька й сина, видатних вчених, які усе своє життя були опонентами й суперниками. Утім, усе кардинально змінюється, коли Академія відзначає батька найпрестижнішою зі своїх нагород. Стрічка отримала Золоту пальмову гілку в Каннах за найкращий сценарій (2011 р.) та була номінована на Оскар у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Програму доповнить володар Ґран-прі МКФ у Карлових Варах та призу за найкращий сценарій МКФ "Санденс", фільм «Доброго ранку, пане Фідельман!» Йоссі Мадмоні. Яків Фідельман - 70-річний майстер-тесляр і художник-реставратор. Після смерті свого ділового партнера Маламуда Фідельман усім серцем прив\'язується до своєї старої майстерні, яка замінює йому весь світ.

Стрічка «Хава Нагіла» Роберти Ґроссман знята у співвиробництві США, України та Ізраїлю. Це єдиний документальний фільм програми. «Хава Нагіла» - одна з найвідоміших єврейських пісень. Разом із танцем Хора вона давно стала невід\'ємним атрибутом єврейських весіль, церемоній Бар- і Бат-міцва. Та чи багато нам відомо про історію цією пісні?

«Заповнити порожнечу» Рами Бурштейн – володар «Кубку Вольпі» МКФ у Венеції, а також вісім премій Ізраїльської кіноакадемії. Головна героїня фільму, 18-річна Шира, готується до весілля. Однак смерть її старшої сестри під час пологів псує свято. Утім, релігійне сімейство швидко знаходить заміну померлій дівчині, домовляючись про шлюб її чоловіка-вдівця із вдовою з Бельгії. Мати Шири, розуміючи, що зять ось-ось має назавжди вивезти з країни її єдиного онука, починає сватати за нього свою молодшу доньку.

«Потоп» Гая Наттіва – володар «Спеціальної згадки» на Берлінале у категорії «Фільми для юнацтва». Усе складно в житті Йоні. Йому майже 13, він талановитий, але не розвинутий фізично. Тому щодня хлопець бореться за те, щоб вирости. Він продає домашнє завдання однокласникам, щоб заплатити за заняття бодібілдінгом.



Переглядів: 3159
Поширень: 0