У четверг, 6 червня, уродженець Вінниці, а нині вокаліст відомого харківського гурту "MORJ" Сергій Білозьоров порадує любителів своєї творчості в кафе-клубі "У Флінта", що розташоване за адресою - вулиця Визволення, 8. Початок концерту - 20.00. Вартість квитків - 40 грн.

У програмі вечора - старі пісні вінницького музиканта, рідкісний репертуар групи, ну і звичайно ж старі, добрі і всіма улюблені хіти - "Пластилінова балерина", "Аннушка", "Ніжний Брежнєв"...

На радість прихильникам останнім часом група "MORJ" зосередилася на візуалізації свого пісенної творчості. Результатом стала ціла низка кліпів. Кожен - зі своєю унікальною історією, ідеально вписаною в сюжет самобутньої творчості музикантів.

Наприклад, найновіший кліп Сергія Білозьорова і компанії знятий на пісню "Єврейська кінематографічна".

- Усе почалося з легкої руки люб\'язного Юри Єремакіна. Він знайшов у запилених засіках старе німе кіно "Єврейське щастя" 1925 року і передав його чарівній дружині нашого лютого барабанщика Миші - Настусі Малютіної. Саме вона доклала свої очманілі ручки до безлічі "моржевих відеоматеріалів", які можна зараз зустріти у мережі, - розповідає Сергій Білозьоров. - І Настунька таки влаштувала цього старезному фільму новий монтаж. І ми таки каталися підлогою, коли все це побачили.

Дійсно, майстерний монтаж вдало поєднав кіно та пісню, написану в 2004-му і видану в 2010 році на альбомі "Пластилінова балерина".

- А потім, коли ми телефонували у наше рідне місто дитинства, щоб поділитися радісними вістями про новоспечений кліп, знову відчули доказ невипадковості всіх невипадковостей - наші друзі розповіли нам, що "Єврейське щастя" знімалося... у Вінниці, - каже Сергій Білозьоров. - А ніхто з нас і не здогадувався про цей факт.

Ще одне досягнення цього року - перший анімаційний кліп групи на пісню "Reggae".

- Ця мультяшність стала найкращим і безсумнівно найбажанішим подарунком на наше п\'ятиріччя, що прогриміло в прикордонну годину між зимою і весною, - згадує Сергій Білозеров. - Автор анімації - чудова людина і талановитий художник, учасник і лауреат багатьох міжнародних кінофестивалів Саша Даниленко. Низький уклін майстру від усіх нас!

Примітно, що кліп увійшов до списку для голосування бразильського кінофестивалю BANG Awards.

- М якщо ми пройдемо далі, нас буде оцінювати журі з Джоном Малковичем на чолі. Тобто якщо все здійсниться, цього літа за нами прилетить старина Джонні Малкович і забере нас на повітряній кулі! - сміється Сергій Білозьоров.

Ну, і раз мова зайшла про відео-роботи групи, то як тут не згадати перший професійний кліп на пісню "Кафе поза сезону", знятий восени 2011 року в Криму.

- У нашому розпорядженні було тільки п\'ять днів і ночей, п\'ять бобін плівки, сонячна, проте неправдоподібно холодна Ялта, перший досвід зйомок, а так само нез\'ясовний, але майже фізично-відчутний стан присутності тих самих дбайливих долонь Миру, які направляли нас, заплітали і вибудовували все неминуче-правильним візерунком, в який потім важко повірити, - говорить лідер групи.

Втім, всупереч прислів\'ю, в цьому випадку краще один раз почути, ніж сто разів побачити. Тож до зустрічі "У Флінта". Почуємося на концерті Сергія Білозьорова.



Переглядів: 4633
Поширень: 0