Мистецький проект 2013 року «Сто картин одного дня», що був успішно реалізований 18 травня, під час святкування Дня Європи, увійшов у книгу рекордів України. Адже учасниками свята та юними митцями міста було створено найбільшу кількість картин за 10 годин. Майстер-клас малювання картин під відкритим небом у сквері Козицького викликав захоплення не лише у дітей, а й у дорослих. Своєрідний зелений ландшафт довкілля, старі каштани і липи дали широкі можливості для проведення даного заходу.

Керівник проекту Федір Панчук, заслужений діяч мистецтв України, директор Вінницького літературно-меморіального музею М.М.Коцюбинського має великий досвід роботи з дитячою аудиторією.

Юні митці, які пройшли відбір на конкурсній основі підготували власні ескізи для майбутніх картин і успішно їх реалізували.

Яскравий приклад такого проекту в тому, що діти навчаються приймати рішення самотужки, самостійно мислити, сміливо використовувати різні техніки виконання.

Апофеозом мистецького проекту стане підсумкова виставка кращих художніх творів учасників проекту, що відкриється 13 серпня 2013 року в холі Вінницької міської ради о 17 годині.



Переглядів: 3008
Поширень: 0