Цього року глядачі побачать і почують виступи зірок світової джазової сцени з 11 країн світу. На XVIII-му фестивалі гратимуть джазмени з Німеччини, Польщі, Швейцарії, Румунії, Італії, Австрії, Іспанії, Канади, Індії, США, Росії та України. А за традицією Україну та Вінницю представлятиме муніципальний джазовий оркестр «ВінБенд».

Обидва фестивальні дні розпочнуться під звуки проекту “Джаз де Парі” на площі Театральній, в якому братимуть участь переможці третього всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців «JUNIOR JAZZ».

Слухачі почують два європейських тріо: австрійсько-німецьке-Роланда Неффе з проектом «VIBES BEYOND» та ударні і швейцарське - Романа Тулея .

Для тих, хто завітає на фестиваль прозвучить соло піаніста-віртуоза Куби Станкевича (Польща).

Завершить перший день справжнє яскраве шоу – виступ ексцентричного музично-театрального квартету італійців на чолі з Даріо Пінеллі.

Другий день фестивалю, також, розпочнеться з проекту “Джаз де Парі” на площі Театральній у виконанні молодих артистів – вінничан. Мешканці та гості місті почують та побачать виступ Муніципального джазового оркестру «ВінБенд» з новою програмою «Vocal Star Jazz».

Заворожити вінницького слухача своєю добре збалансованою, емоційною та оригінальною музикою зуміють колектив під керівництвом Бенедикта Янеля - завзяті експериментатори та імпровізатори – піаніст з Німеччини, басист з Іспанії та ударник з Канади. Колектив – Ahimsa також здивує городян. На сцені у позі лотоса розташуються два індуси та німець, які запропонують всім зануритись у дивний ф’южн, неординарне та барвисте поєднання індійських автентичних інструментів та європейської гітари, індійських мотивів та експресії джазу.

На завершення свята джазу у Вінниці, мега-зірки світового рівня – ще одне тріо – колектив на чолі з російським барабанщиком Олегом Бутманом, у складі О. Бутман – ударні, Н. Смирнова – фортепіано та Г. Зайцев – контрабас, підготували проект із спеціально запрошеною дівою, талановитою джазовою співачкою із США, Лізою Генрі.

Напередодні фестивалю в галереї «АРТ-ШИК» відкриється друга виставка джазового плакату Кшиштофа Дідо (Польща).

Продовжиться співпраця з авторським ательє Людмили Квєтної, яке підготувало новий одяг та образи ведучих фестивалю. Минулого року глядачі фестивалю відмітили, що кожен створений наряд відрізняється вишуканістю і новизною, а кожен новий образ розкриває дизайнера як творчу особистість, і додає фестивалю шарму.

Вдруге, напередодні та під час проведення фестивалю, відбудеться акція «Джазові сніданки в гіпермаркеті ГРОШ». Багато сюрпризів чекає на тих, хто буде мати бажання поснідати в незвичній атмосфері. Готуються спеціальні пропозиції від наших партнерів: ВАТ «Володарка» та ресторану «ТІФЛІС» у вигляді знижок на придбання товарів та послуг від 5 до 10%.

Вперше, для зручності глядачів, організаторами, разом з вінницьким науково-виробничим підприємством «Спільна справа», в тестовому режимі, розроблена і запроваджується в експлуатацію інтернет система бронювання запрошень на концерти фестивалю. В-майбутньому, організатори планують перейти на електронну форму квитка та безготівкові розрахунки за допомогою платіжних систем і банківських карт.

З 27-го серпня замовити квитки можна за телефоном 690-025 або самостійно забронювати через електронну систему замовлень на сайті фестивалю www.jazz.vn.ua.

Переглянути повну версію концертної програми XVIII-го фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST 2013» можна тут.



Переглядів: 8884
Поширень: 0