У четвер, 24 жовтня, у Вінниці відбудеться презентація фільму та зустріч із учасниками культурного проекту “Фолькнери”. Зустріч триватиме з 20 по 22 годину у кінотеатрі “Родина”.

Окрім третього фільму-хроніки “Від Карпат до Апеннін” музиканти відповідатимуть на запитання глядачів, нададуть поради веломандрівникам і виступлять із міні-концертом.

За словами одного із організаторів події Андрія, українські музиканти здійснили веломандрівку із Карпат до Венеції, у якій спілкувались із місцевим населенням і збирали фольклор. Метою велоподорожі став збір місцевого фольклору, який обробляється, а згодом звучатиме зі сцени у виконанні “Фолькнерів”.

Гурт “Фолькнери” нещодавно презентував Україну у Лондоні під час проведення “Днів Українськихїни у Великобританії”.

У Вінниці музиканти були хедлайнерами місцевого музичного фестивалю “Млиноманія 2013”.

Вхід на подію за запрошеннями. Їх ціна: 15-20 гривень. Придбати їх можна за телефоном (096)8825033 (Андрій). http://vk.com/freefolk

Довідка:

“Фолькнери”— український фрі-фолк гурт з Києва, відомий поєднанням у своїй діяльності музичної, етнографічної, туристичної та кінематографічної складових.

Назва Фолькнери походить водночас від прізвища американського письменника Вільяма Фолкнера та терміну “фольклор”. За словами Володимира Муляра, під час велоподорожі до Абхазії, в період пошуку назви для гурту до нього уві сні з’явився сер Вільям Фолкнер, запропонувавши використати для назви його прізвище. За дивовижним збігом воно виявилося співзвучним з терміном “фольклор” – предметом діяльності гурту.

Склад гурту:

  • Володимир Муляр,
  • Ярина Квітка,
  • Юлія Совершенна,
  • Ірина Вірясова
  • Дмитро Сорокін


Переглядів: 3220
Поширень: 0