Сенсаційний концерт джазового квартету Арі Роланда відбувся при повному аншлагові!

Апетитний Джаз з Великого Яблука звучав у Вінниці

Класичний джазовий квартет у складі Арі Роланда (контрабас), Заїда Нассера (альт-саксофон), Паскуале Грассо (гітара) та Кіта Балла (барабан) грає джаз Золотої ери. До репертуару колективу входять твори таких легенд як Чарлі Паркер, Діззі Гілєспі, Біллі Холідей, композиції з репертуару таких легенд, як Бі Бі Кінг та Луї Армстронг, а також власні оригінальні композиції. Відомі джазові стандарти та п’янкі блюзи для вінничан разом з квартетом виконала відома американська співачка Яала Баллін.

Апетитний Джаз з Великого Яблука звучав у ВінниціАпетитний Джаз з Великого Яблука звучав у Вінниці

Пульсуюча мелодія струмить з під швидких пальців контрабасиста, яскраво звучить саксофон, барабани та гітара додають ритму, а чарівний голос виспівує знайому мелодію – це був неймовірний та захоплюючий вечір. Справжнім сюрпризом стали виконані у джазовій манері українські пісні, зокрема «Несе Галя воду» та «Червона рута». Переповнений зал із задоволенням підспівував і американські музиканти хвалили вінницьких слухачів за голосистість.

Апетитний Джаз з Великого Яблука звучав у ВінниціАпетитний Джаз з Великого Яблука звучав у Вінниці

Після концерту ми запитали Арі Роланда про враження від концерту.

- Скажіть, чи відрізняється публіка американська та українська.

- Зовсім ні. Джаз полюбляють усюди. А ще я думаю зовсім скоро американці будуть просто в захваті від українських пісень, адже у них неймовірна мелодика і звучать вони так душевно.

- Чи вперше ви гастролюєте Україною?

- Ми зіграли вже чотири концерти та провели шість майстер-класів в Україні і нас надзвичайно добре зустрічають. Тут дуже дружні люди. Ми у захваті!

- Ви так багато гастролюєте. Чи не важко завжди бути далеко від дому?

- Всі ці музиканти, з якими я виходжу на сцену, це мої кращі друзі, ми як сім’я, нам добре разом.

- А яких пісень ви співаєте у дорозі?

- Класичні джазові, свінгові та бі-боп композиції, які ми так любимо. Але от зараз намагаємось вивчити якихось нових українських наспівів, адже у джазовій традиції шукати та видозмінювати мелодії, які у всіх на слуху.

- Скільки ви збирали свою групу?

- Саксофоніст грає зі мною вже 27 років, останні десять ми граємо з нашим барабанщиком, а гітарист приєднався до нас чотири роки тому. Талановита співачка Яала з нами вже років 6.

Апетитний Джаз з Великого Яблука звучав у Вінниці

Насолоджувались класичним джазом вінничани завдяки фонду сприяння розвитку талантів Поділля та Посольству США в Україні і за партнерської підтримки Сергія Кудлаєнка. Організатори концерту обіцяли зробити все можливе, щоб чудовий джазовий колектив Арі Роланда виступив у нашому місті знову через деякий час!



Переглядів: 4727
Поширень: 0