У кожного музиканта своя мрія, своя надія, своя любов, своє страждання. Сильна та глибока драма французького драматурга і сценариста Жана Ануя втілена в життя вінницькими акторами заслуговує на увагу з боку театралів: тут і іронія, і гротеск, і феєрверк багатогранних образів.

Перед глядачем розгортається життя в післявоєнній Франції. В процесі концерту перед пацієнтами санаторію кілька жінок-оркестранток просто базікають, з\'ясовуючи стосунки одна з одною, з собою і долею, аж раптом одна з них стріляється… Шість жінок, шість музиканток маленького оркестрику і один піаніст мають яскраві неоднозначні характери. Вони піднімаються щовечора на сцену, щоб пограти легку музику, яка повинна сприяти гарному травленню відвідувачів. Та глядач побачить і відчує пристрасті, що киплять між музикантами, громи реплік і блискавки емоцій, які вони обрушують один на одного, пристрасті якими вони мучаться.

Заздрість і ревнощі, жорстокість і сентиментальність, інтриги і класичний любовний трикутник – все це є у спектаклі. До гримучої суміші додається багато пластики, міміки, сценографія, у якій втілено алегорію натягнутих струн-нервів, на яких грають та в яких заплутуються герої та пульсуюче запекле танго, під яке з’ясовують стосунки. Невеличкі музично-хореографічні мініатюри – справжня окраса спектаклю.

У фіналі глядач бачить самотніх, розгублених, страждаючих творчих людей, які, пам’ятаючи що «show must go on», «чіпляють» на змучені обличчя посмішки та йдуть до глядача та слухача з легкими пісеньками, в яких бринять трагічні нотки.

У єдиній чоловічій ролі чудово грає Сергій Бондарчук. Сама режисерка Оксана Бандура грає Сюзанну, яка накладає на себе руки, в інших ролях Жанна Андрусишена, Наталія Білозор, Наталія Кучковська, Міла Козирєва та студентка Оксана Луць. У цьому місяці фарс у ритмі танго «Оркестр» йтиме на малій сцені Вінницького театру ще 12 та 22 лютого.



Переглядів: 3175
Поширень: 0