У 2013 році ГО «Український центр розвитку музейної справи» в межах проекту «ProMuseum», за підтримки Open Society Institute, МФ «Відродження», МБФ «Україна 3000»,  оголосили грант на участь в конкурсі семінарської програми для музейних працівників «Створення та промоція музейного продукту». Експертною радою організаторів конкурсЛітературно-мистецький проект «Гастролі одного твору»у було обрано 20 учасників з 17 музеїв України. В «щасливу двадцятку» конкурсантів увійшов і Вінницький літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського, який успішно представила співробітник музею Анна Андушко. Організатори семінару підготували низку цікавих навчальних лекцій та тренінгів, а на додачу запропонували взяти участь в конкурсі написання заявки на отримання міні-гранту на реалізацію власного проекту.

Вінницький літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського подав на розгляд експертній раді конкурсу літературно-мистецький проект «Гастролі одного твору», присвячений 150-річчю від дня народження М.М.Коцюбинського і  отримав перемогу. Головна мета проекту: Коцюбинський - по-новому! Нове сприйняття потенційними відвідувачами творчості письменника шляхом презентації мандрівної міні-експозиції та поширення досвіду проведення публічних акцій серед музеїв.

Основне завдання проекту  полягає в  приверненні уваги вінничан та гостей міста до літературної спадщини   письменника-земляка, популяризації діяльності музею М.М. Коцюбинського як відкритого майданчика для навчання, відпочинку, отримання нового досвіду, позитивних емоцій та налагодження нових партнерських зв’язків з організаціями міста, в т.ч.  торгово-розважальними  центрами.

Отож, колектив музею спільно з творчою молоддю міста запрошує всіх бажаючих 29 березня о 13:00 годині в торговий центр «Sky park» на презентацію літературно-мистецького проекту «Гастролі одного твору». Глядачі матимуть змогу побачити міні-експозицію робочого кабінету письменника та   переглянути театралізовану міні-експозицію на основі повісті М.М.Коцюбинського «Тіні забутих предків». Актори «Експериментального вуличного театру» м. Вінниці демонструватимуть розповідь про  історію створення твору, що чергуватиметься з театром тіней - уривками повісті. Все дійство буде підсилюватися відео-інсталяцією.

Часові рамки реалізації проекту передбачають зустріч з глядачами протягом трьох субот (29 березня, 5 та 12 квітня) о 13:00, 15:00 та 17:00 годинах.

Своєрідною родзинкою в проведенні проекту для глядача є можливість обрати зручний для себе час перегляду. Бажаємо приємних вражень!



Переглядів: 4176
Поширень: 0