12 квітня 1954 року, коли Біл Хейлі разом зі своїми друзями записав пісню Макса Фрідмана “Рок-енд-ролл цілодобово”, він навряд чи думав, що робить таку справу, що і через 60 років залишиться в календарях багатьох людей в багатьох країнах світу як гідна свята.

У Вінниці вже два десятиліття 12 квітня відмічають День народження рок-енд-роллу. День народження музичного стилю, виникнення якого мало воістину революційне значення для сучасного мистецтва. Саме це значення в ювілейному святкуванні підкреслили гості концерту.

градус запального паті підняв зовсім юний колектив “Гіпнотюнс”, який грав у новомодньому стилі важкого свінгу

Фанфарами оркестру Центра військово-музичного мистецтва Повітряних сил Збройних сил України (диригент Олег Шкуропат) віншували на початку концерту в міському палаці мистецтв шановне зібрання організатори. Вони присвятили мистецький захід до збору коштів для українських військових у нелегку для нашої країни та її захисників годину. Тому у залі були люди самих різних поколінь, але їх об\'єднувала спільна любов до музики та своєї Вітчизни.

Розкішним подарунком для всіх присутніх стали і виступи джазового муніципального оркестру “Він-бенд” (диригент Роман Береговий) та фольклорного ансамблю “Водограй”.

Далі дуже потужно виступило мастите тріо під назвою “Бандітос бенд”. Короткі як постріл номери нон стопом завели публіку і до рампи підійшли всі хто бажав в цей день не лише слухати, а і танцювати рок-енд-ролл. У залі запанувала атмосфера справжнього свята. Пікантності і українського сучасного колориту їй додав виступ супер-гурту “Ларус”, яку зібрав Максим Кохан. Гурт виконав близько десяти трибютів відомих рок-стандартів і цього було замало, бо глядачі не хотіли відпускати зі сцени музикантів і викликали гурт на біс.

градус запального паті підняв зовсім юний колектив “Гіпнотюнс”, який грав у новомодньому стилі важкого свінгу

Ще вище градус запального паті підняв зовсім юний колектив “Гіпнотюнс”, який грав у новомодньому стилі важкого свінгу. Саме “Гіпнотюнс” ще і ще раз з кожною своєю піснею доводив, що шістдесят років для стилю рок-енд-ролл це лише розквіт!

Завершували ювілейний вечір уже по традиції ветерани вінницького рок-енд-роллу гурт під керуванням Олександра Молодики “Клондайк бенд”. І це було феєрично!

Відомий український кінорежисер Леонід Федорович Биков у фільмі, який уже став класикою вітчизняного кінематографу сказав: “Війна проходить, а музика вічна!” Актуальність тих слів підтвердив концерт у міському палаці мистецтв. Музикантам і глядачам вдалося зібрати більше п\'яти тисяч гривень з надією, що і ця дещиця коштів разом з іншими пожертвами свідомих громадян України зможе зберегти нашу державу від біди.

Організатори концерту вдячні постійним друзям свята ресторану “МакКлауд Паб”, магазину “Мобі Дік”, фірмі “Бастіон” за допомогу і патронат.



Переглядів: 5081
Поширень: 0