А у Вінниці в 1996 році пройшов вперше присвячений Міжнародному Дню захисту дітей фестиваль «Зоряна мрія». І вже 18 років поспіль звучать його позивні.

Особливістю фестивалю є те, що всі вокальні номери виконуються на живо під живий оркестр, в ролі якого виступають ветерани вінницької рокової сцени гурт “Клондайк”. Цього разу керівник гурту Олександр Маладика виступав на позиції бас-гітариста.

Концертна програма розпочалася з адміністративної прелюдії у виконанні директора міського палацу мистецтв Євгена Майданика. Він пояснив переповненій залі, що в умовах телевізійної зйомки (дякував телеканалу “Віта”) є певні застороги і правила поведінки глядачів та всім пообіцяв відео копії майбутнього дійства.

Голоси з прекрасного майбутнього. 18 фестиваль “Зоряна мрія”

Стартувало шоу символічно з пісні «Ми врятуємо світ» у виконанні сестричок красунь Маші і Даші Авер‘янових. Отримавши заслужені оплески за свої вокальні таланти близнючки перейняли на себе роль ведучих концерту. Цього року їм взялися допомагати брати Кирилюки, Микола та Олексій. Маю наперед зауважити блискучий вишкіл всього конферансу.

Програмку фестивалю я додаю до цього допису і раджу вам з ним познайомитись. Всього 21 номер і традиційну пісню на коду приготували викладачі самодіяльних колективів міського палацу мистецтв. Чи були вони найкращими і найбільш промовистими результатами навчального року не беруся стверджувати. Щоб зрозуміти увесь об\'єм роботи, який проводить педагогічний колектив “Зорі” потрібно бути присутнім на всіх звітних концертах, які проводив кожен педагог зі своїм класом окремо. Досить сказати, що з двох лекційних програм “Рок уроків” на фестивалі прозвучали лише одна пісня Олени Гернеги «Йодель». А такі відомі танцювальні колективи як “Степ компанія” і “Квіти Поділля” були представлені лише одним номером кожен. Зате це були номери-бомби! «Коттон-блюз» Лесі та Миколи Семенових і «Волинські гуляночки» Олени та Сергія Солодських вражали не лихе суто хореографічними наповненням, а і продуманістю костюмів та настроєм з яким діти виходили на сцену.

Впевненим був і фестивальний дебют колективу «Три ЗЕТ» (керівник Іван Козак) з композицією «Фаталіті». Він добавив стилістичного різноманіття “зоряній” сцені.

Як завжди яскравими та довершеними були танці ансамблів данс-клубу «Болеро» під орудою Катерини Кишинської, Марини Ничипорук, Тетяна Клименко, Наталі Зозулі, Андрія Маковія, Світлани Зарубіної. Також їх вихованці дуже вдало доповнювали до вокальних номерів своїх ровесників.

Серед вокальних досягнень фестивалю за номером 18 можна назвати домінанту творів у ансамблевому виконані. Співали дуети, тріо, квартети, сикстети і т.п. Дуже вдалими були номери ансамблю «ВІво» керівника Віри Майбороди. Розірвали залу своїм непідробним дитячим наївом при виконанні пісні «Ми маленькі зірочки» Даринка Янченко, Данило Смалюх, Злата Денисенко та Костянтин Гречанюк. Контрольним в вуха пройшло попурі дитячих пісень з різних мультиків золотої пори у виконанні дебютантів фестивалю Ірини Посної, Каті Степанчук, Насті Кірпиченко та Варі Українець. Доречними були і «Хмаринки» у виконанні дуету Світлани Сокиран і Марини Задвернюк (кер. В.Нагорна).

Ще однією фестивальною бомбою стало виконання відомого на цілий світ «We Are The Wold» квінтетом під керівництвом Ірини Воєнної. Вихованці Ірини не брали пафосом, а створили дуже цікавий голосовий купаж. Одночасно заплітаючи вінком свої голоси у одну мелодію і не втрачаючи при цьому індивідуальності звучання. Це був джаз по самому великому ґатунку. Джаз не по стильовим ознакам, а по своїй суті.

Пафосу вистачило на фінальних акордах шоу. Директор Євген Майданик та один з засновників проекту Геннадій Білявський дуже щиро та тепло поздоровили учасників “Зоряної Мрії”, які в цьому році закінчили школу. Діти отримали призи від постійних меценатів торгових марок “Солодка мрія”, “Караван” та запрошення до ігрового комплексу “Дитяча планета” ТЦ “Шок . Особлива вдячність також партнерам фестивалю ювелірному центру “Діадема”, фірмі “Бастіон”, агентству нерухомості “Олімп”.

Дуже доречним було згадати в цей день одну із випускниць фестивалю Ольгу Мельник, яка наразі в Києві представляє наше місто у популярній програмі “Голос країни”.

Добіг кінця 18-й фестиваль дитячої творчості «Зоряна мрія». На сцену впродовж двох годин вийшло понад 200 юних талановитих учасників творчих колективів міського Палацу мистецтв. Їх голос — це голос майбутнього нашої країни. Сьогодні він прозвучав завдяки самовідданій праці колективу міського палацу мистецтв.

І я там був, все чув, в долоні бив, “браво” кричав!



Переглядів: 5706
Поширень: 0