«Мистецькі вихідні» проходять у Вінниці вже четвертий рік поспіль. Їх організаторами є департамент культури Вінницької міської ради, КП «Центр концертних та фестивальних програм» за підтримки депутата обласної ради Сергія Кудлаєнка. Святковий настрій та приємні сюрпризи учасникам «Мистецьких вихідних» цього літа забезпечуватимуть офіційні партнери проекту: сімейний парк активного дозвілля «Дитяча планета» та ТРЦ «Мегамолл».

В цьому році «Мистецькі вихідні» розпочалися великою концертною програмою на Майдані Незалежності. Тут виступали вихованці дитячої школи мистецтв, дитячої школи мистецтв «Вишенька», дитячих музичних шкіл № 1 та № 2, дитячої вокальної студії «ДивоСвіт» та студії сучасного танцю «Вертикаль». Також на площі було встановлено великий український прапор, на фоні якого фотографувалося багато вінничан. Поряд можна було написати власні побажання на майбутнє в рамках акції «Оновлена Україна».

Інші великі полотнища тканини, розтягнуті на галявині, слугували полотном для юних художників. Діти малювали вінницького Смайлика. На творчому вечорі зібралося чимало вінничан. Особливо велелюдно на площі стало тоді, коли кілька автобусів з туристами, що прямували на фонтан, зупинилися та вирішили приєднатися до свята. Завершальною частиною розважальної програми став виступ міського естрадно-духового оркестру «ВінБенд».

Також 7-8 червня «Мистецькі вихідні» відбулися у мікрорайонах Пирогово та Тяжилів. В мікрорайоні Пирогово стартував проект «Kids art». Діти потрапили до «Країни казок», де відгадували загадки, брали участь у музичній вікторині, конкурсі малюнку на асфальті, перевтілювались у казкових персонажів та були задіяні у театрі «Теремок». А у Тяжилові стартував проект «Творчий двір», де дітвору розважали танцями та пізнавальними конкурсами.

Цьогоріч проект потішить маленьких та дорослих вінничан не лише вже традиційними майстер-класами, флешмобами, конкурсами, сюрпризами, танцями та музикою, а й цікавими новинками. Серед нових подій – липневий музичний фестиваль «Канікули у місті», що збере кращих вуличних музикантів міста. Також вперше до проекту включили проведення щосуботніх авторських пішохідних екскурсій Вінницею від керівника спільноти «Історія Вінниці» Олександра Федоришина та відзначенням Дня народження вінницького Смайлика. Обов’язково відбудеться святкування Дня бабусі та дідуся та Дня літаків та корабликів. Буде створена алея мистецтва з тематично прикрашених дерев. Загалом протягом літа в різних куточках міста відбудеться понад 500 різноманітних яскравих творчих заходів для дітей та дорослих.

Вже цієї суботи 14 червня на Майдані Незалежності з 18:00 до 21:00 вихованці Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт» презентують проект «Музична акварель». З 19-ї години від площі біля міської ради стартує безкоштовна півгодинна екскурсія містом «Вінниця: плин часу», яку проводитиме історик Олександр Федоришен. У мікрорайоні «Сабарів» з 19:00 до 21:00 години відбудеться проект «Арт-мозаїка» за участю танцювального колективу «Молодість». Традиційно «Мистецькі вихідні» з 18 до 21 години чекатимуть дітвору на майданчиках біля Центральної міської бібліотеки, Центральної дитячої бібліотеки, бібліотек-філій №№ 1, 2, 5, 6, 8, 11, 12, 13.



Переглядів: 4935
Поширень: 0