На музейній площі розташують свої лотки майстри з міста та області та дивуватимуть городян своїми талантами та надзвичайними виробами народної творчості. Як каже директор музею Катерина Висоцька, це вже традиція.

- Ми запрошуємо майстрів, - каже Катерина Іванівна, - У нас є коло людей, які до нас традиційно приїжджають. Ми дуже чекаємо на них, а вони - на наше свято. Іноді ми купляємо в майстрів предмети для поповнення наших фондів. І люди можуть в них щось купити.

На день музею виступатимуть і клуби історичної реконструкції „Білий Вовк” та „Аркон”. У їхній програмі бої на мечах і іншій зброї та історичні танці, як от бретонська джига та буре. Демонструватиме національній одяг театр народного вбрання, а також творча студія „Оксамит” Палацу дітей та юнацтва покаже пошитий власноруч маленькими вінничанами одяг для діточок із національними мотивами. Святкової атмосфери додадуть музичні номери від ансамблю „Бревіс”, вінницького училища культури і мистецтва імені Леонтовича. Найголовніше, що саме з 16 травня у музейній експозиції постійно демонструватимуться копії славетного золота, яке досі можна було побачити тільки за спеціальним замовленням. Гривня та браслет вдало скопійовані київськими фахівцями, позолочені, нарешті отримають своє достойне місце у шостому залі музею. Їх зможе побачити кожен вінничанин.


Переглядів: 3372
Поширень: 0