24 липня 2014 року о 17 годині в відділі документів іноземними мовами  Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 70, філія, ІІ поверх) відбудеться творчий вечір та презентація книги «Лист на ветке» Юрія Прокопенка.

Вінничан запрошують на творчий вечір та презентацію книги "Лист на ветке" Юрія Прокопенка

Театр книги «Прочитання», до складу якого входить народний театр-студія «Сьоме небо» ВНМУ ім. М.І. Пирогова, був створений у січні 2011 року на базі Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва як осередок спілкування з цікавими людьми – шанувальниками літератури, книги, живого слова, театрального мистецтва.

Увазі глядачів вже представлено багато цікавих театральних постановок, моно-вистав, літературно-мистецьких вечорів, презентацій та ін.

«Поезія без купюр» –  один із успішно реалізованих проектів Театру книги «Прочитання», який спрямований на підтримку обдарованих молодих поетів, розвиток творчої особистості, популяризацію та заохочення молоді до творчості, мистецтва та читання. У рамках проекту відбувається низка різноманітних вечорів, зустрічей, презентацій, майстер-класів від професійних поетів Вінниччини. Понад 30 обдарованих молодих поетів, представники мистецьких та літературних об’єднань: «Літературна вежа» (ВНМУ ім. М.Пирогова), «Скарб», «Вільна поезія», «ФЛОТ», народного театру-студії «Сьоме небо»; учасники відомих поетичних фестивалів («Малахітовий носоріг», «Підкова Пегасу», «Сила вітру») представляють свої поетичні доробки під час зустрічей. Також до проекту залучаються і дебютанти в поезії.

Юрій Прокопенко

Юрій Прокопенко народився 11 травня 1975 року в м. Вінниця. Перші вірші, як і у багатьох поетів, були присвячені темі кохання. У юнацькі роки пробував реалізувати себе в театральному мистецтві та грі на гітарі.

Але у 2009 році остаточно повернувся до віршування. Друкувався на інтернет-ресурсах, брав участь у різних творчих конкурсах. Нагороджений  дипломами та грамотами. У 2010 році став володарем гран-прі обласного конкурсу «Повір у себе» (м.Вінниця) у номінації «Поезія».

9 липня 2014 року в рамках бібліотечної акції «Бібліотека виходить у місто» молоді поети (учасники проекту «Поезія без купюр» ) зібрались у центрі міста просто неба – біля «наметового філіалу» обласної книгозбірні для того, щоб допомогти Юрієві створити книгу власноруч.

Ця подія викликала широкий резонас у ЗМІ та соціальних мережах. На неї відгукнулось видавництво «САММІТ–КНИГА» (директор – Юрій Степурін), слоган якого: «С книгой – по жизни»,  запропонувавши видати книгу віршів Юрія Прокопенка безкоштовно.

«Лист на ветке» – перше поетичне видання автора. У передмові до книги відома письменниця Валентина Буздиган (Сторожук) написала:

«Вірші Юрія Прокопенка – добрі, щирі й дуже відверті. На перший погляд, у них є смуток, біль і печаль, але є велика сила волі й надія. Останніх більше, тому в ліричних сповідях автора не зустрінете й тіні скепсису чи зневіри.

Щодня й щоночі борючись із важкою хворобою, Юрій залишається в душі оптимістом. Він дає приклад іншим людям, як не впадати у відчай, цінувати кожну мить, бо вона ніколи не повториться. Поезія для хлопця, як нитка Аріадни, вона знімає болі краще за будь-які ліки».

У програмі презентації:

Виступи:

Наталія Іванівна Морозова – директор ВОУНБ ім К.А. Тімірязєва, заслужений працівник культури України;

Раїса Василівна Панасюк – голова Вінницької обласнї громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія»;

Валентина Петрівна Сторожук – письменниця, заступник головного редактора журналу «Вінницький край», член Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України;

Марина Борисівна Ревенко – режисер, керівник проекту «Поезія без купюр» Театру книги «Прочитання» ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва;

Микола Васильович Чорнобривенко – психолог Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія»;

Андрій Миколайович Дмитрук – масажист-реабілітолог Вінницького  міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія».

Читання віршів Ю.Прокопенка учасниками проекту «Поезія без купюр»:

«Голос ветра» – Альона Кордонець;

«Хандра» – Юрій Лук\'янович;

«Бродяга судьба» – Марія Войтенко;

«За горизонт» – Марина Кордонець;

«Огонь и вода» – Дмитро Луняка;

«Танго под дождем» – Ніколас Юконенко;

«Ты живой» – Милослава Черній;

«Лист на ветке», «Всё пройдет» – Віктор Немченков, учасник народного театру-студії «Сьоме небо» ВНМУ ім. М.Пирогова;

«Дворник» – Єлизавета Усач, учасниця народного театру-студії «Сьоме небо» ВНМУ ім. М.Пирогова.

Пісні на вірші Ю.Прокопенка виконує Олександр Горчинський.

Ведуча: володарка гран-прі VII-го Всеукраїнського поетичного фестивалю «Підкова Пегаса – 2014», поетеса Милослава Черній.

 Запрошуємо взяти участь у презентації!



Переглядів: 4799
Поширень: 0