12 серпня о 16.00 у «Світлиці» літературно-меморіального музею імені М. М. Коцюбинського відкриють пересувну виставку живопису «Майдан Гідності».

Ідея цієї виставки зародилась у Тернополі. Її ініціатором була художниця Марія Ділай, яка звернулась до своїх друзів та колег, із закликом створити і зібрати роботи на тему Майдану. «Революція Гідності сколихнула не лише моє серце художника, але і серця моїх колег, які не находили собі спокою, переживали, переймалися долею України. Є багато полотен написаних на цю тему, але для того, щоб показати масштабну виставку бажано, щоб долучилися ще інші художники, які теж переживали і своїм незламним духом пробували зобразити ті події на полотнах» - ділиться задумом художниця.До Вінниці привезуть художню виставку «Майдан Гідності»

Ідею підтримав інформаційний центр «Майдан Моніторинг». «Ми тільки оголосили про організацію і ще не сформованою виставкою вже зацікавилися у Парижі та Брюсселі. Але оскільки ідея така зародилася в Тернополі, то ми почали працювати із місцевими митцями» - розповідав на відкритті виставки 24 червня у Тернополі один із координаторів центру. Далі експозицію демонстрували у Рівному, Харкові, Полтаві. Тепер покажуть і у Вінниці, а далі у Хмельницькому.

Особливістю експозиції є те, що митці можуть приєднатися до неї в будь-який момент. Організатори запрошують художників приносити свої роботи на тему Майдану.

Отже, з 12 по 22 серпня у музеї Коцюбинського вінничани зможуть переглянути близько півсотні картин, створених різними техніками, що відображають епізоди буремних подій нашої історії.



Переглядів: 4279
Поширень: 0