У Міському палаці мистецтв 12 вересня о 17:30 розпочалася церемонія нагородження переможців VIII Міжнародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. За результатами фіналу, головним призом фестивалю – «Золотим Летючим Слоном» нагородять переможців у п’яти номінаціях - "Short, побери!", "Анімація", "Реклама", "Відеокліп", "Смішне, але інше".

Загалом, на фестиваль було надіслано близько 80 робіт. Починаючи з 22 серпня усі відеоролики можна було переглянути на сайті фестивалю, телеканалах ВІТА та ВДТ-6, а також у кінотеатрі імені Коцюбинського. Серед усіх робіт журі визначило фіналістами 23 відеоролика. На жаль, матеріали вінницьких конкурсантів цього разу до фіналу не потрапили.

За словами співорганізатора фестивалю, директора МПМ «Зоря» Євгена Майданика, відеоматеріали, які надсилають учасники, створені професійними студіями, тому загалом рівень конкурсу за вісім років існування став значно вищим. В чомусь також змінився гумор.

У Вінниці розпочали роздачу слонів переможцям ВІННИЦіАнського фестивалю

- Секс, алкоголь і політика – основна тематика роликів, вона незмінна. Однак, якщо у перші роки фестивалю авторами матеріалів часто виступали команди КВН з відповідним стилем, де смішні моменти виникали по декілька разів впродовж ролика, то тепер, за більш професійного підходу, часто основна думка випливає лише наприкінці. - каже Євген Майданик.

У Вінниці розпочали роздачу слонів переможцям ВІННИЦіАнського фестивалю

Мапа країн-учасниць ВІННИЦіАнського фестивалю також змінилась. Серед новачків у цьому році – Південна Корея, Ірландія, Данія. Вони доповнили перелік учасників з США, Франції, Канади, Великобританії, Молдови, Автралії, України… Також, за традицією, є чимало учасників з Росії. Політична ситуація не внесла коректив у відносини організаторів та російських конкурсантів.

- Проти нас воює держава Росія, але з росіянами у нас війни немає. Багато росіян проти того, що робить їхня країна, тож нинішні події на відносини з нашими друзями не вплинули, - пояснив Євген Майданик.

Власне, події на Сході України, змусили організаторів фестивалю відійти від традиційного формату відзначення переможців, що в попередні роки відбувалось у День міста на площі Стуса. Цьогоріч церемонію нагородження проводять скромно у Палаці мистецтв, а гроші, які могли витратити на помпезність, перерахують на потреби бійців АТО. Так домовились із спонсорами.



Переглядів: 3395
Поширень: 0