У переддень свята українського кіно, 12 вересня у міському Палаці мистецтв пройшла церемонія закриття та нагородження переможців VIII Між Народного Вінниціанского фестивалю комедійного та пародійного кіно. Аудиторія глядачів цього заходу була розширеною за допомогою можливостей компанії «Datagroup» та центру інформаційних технологій ФМГ №17 он лайн трансляції в Інтернеті та запису колегами телеефіру компанії «ВДТ-6».

Працівники палацу зробили все, що всі хто прийшов відчули фестивальний дух. На першому поверсі радувала око інсталяція з кількох кіно апаратів недавнього минулого. Ці артефакти були позичені обласним комунальним підприємством «Вінниця-кіно» та Автомотовелофототелерадіо-музеєм і кожен міг побачити і почути стрекотання «тамтої» справжньої кіноплівки. Доповнювали святкову атрибутику червона доріжка та фото   світлини — свідки короткої але такої яскравої історії фестивалю.

Церемонію розпочали «бойківські» барабанщики з «Барвінку», задавши ритм всьому дійству. Цього разу на фестиваль не приїхали зіркові гості з інших міст та країн, але багато хто з них, наприклад лауреат Шевченківської премії , заслужений діяч мистецтв України Анатолій Борсюк, народний артист України Володимир Горянський та кінорежисер «народний артист Вінниці» Віктор Андрієнко прислали свої відеопривітання. Цікаво, що всі вони були зроблені на знімальних майданчиках, а це дає надію, що українське кіно живе і буде нас розраджувати новими творчими злетами.

Розкривали конверти наші земляки телередактор та актор Григорій Сиротюк, заслужений артист Україні Олександр Немченко, співачка Ольга Мельник, меценат Олег Стукан та заслужений журналіст України Іван Педорук. Вони і вручали головний приз фестивалю «Золотий Летючий Слон» (худ. Григорій Дерун) виготовлений ювелірною компанією «Діадема».

А результати фестивалю такі:

Переможцем номінації короткого кіно «Short, побери!» стала робота французького кінорежисера Лорена Фірода  «Смерть Діда Мороза».

Список смішної реклами очолив ролик пива «Карлсберг».

Найсмішнішим відеокліпом було оголошено пісню «Орися» гурту «Мандри».

Серед анімаційних фільмів міжнародне журі віддало перевагу мультику кінорежисера з Молдови Дмитра Волошина  «Смерть не вдається».

А ще один «Летючий слон» поїде в Одесу до команди КВН «Де Ришельє» за смішну пародію на трейлер до мультфільму «Ну, погоди!».

Всього на розсуд оргкомітету фестивалю було надіслано біля близько 80 робіт з 15-ти країн світу. Для участі у конкурсі було відібрано 23 кращі роботи з Південної Кореї, Франції, США, Росії, Данії, Канади, Великобританії, Молдови, Австралії, Ірландії та України. Ці роботи були виставлені на сайті фестивалю vinnician.org.



Переглядів: 4135
Поширень: 0