Протягом 8.10 – 8.11. 2014 РЦСМ «Арт-Шик» та ГО «Центр «Культурна стратегія - ХХІ» запрошують на виставку «ДЕНЬ Х. TEACHERS», присвячену Дню художника України.

Презентація виставки - 8 жовтня о 18:00.

День вчителя + День художника = Виставка художників-викладачів вінницьких мистецьких шкіл

«День Х» - щорічний проект РЦСМ «Арт-Шик», присвячений Дню художника України. День художника відзначається в Україні у другу неділю десятого місяця, цього року його офіційна дата - 12 жовтня. В арт-центрі проект «День Х» стартував у 2010 р і протягом двох років представляв спільні виставки українських майстрів, з якими центр робив перші кроки чи реалізовував цікаві проекти. У 2012 р. для підтримки молодого мистецтва до участі у виставці були запрошені різнопланові молоді художники з різних міст України. 2013 року "Арт-Шик» знову представив твори зі своєї колекції, на цей раз під грифом «EXOTIC», - з Балі, Гаїті, Сейшельських островів, Сінгапуру, В\'єтнаму, Ізраїлю.

У 2014 році «Арт-Шик» вирішив об’єднати два свята, що у святковому календарі вдало розташовані поруч, - День вчителя (5.10) та День художника, і створити виставку художників – викладачів вінницьких мистецьких шкіл та студій. До участі запрошено викладачів Вінницької дитячої художньої школи, Вінницької дитячої школи мистецтв, художнього відділення Вінницької дитячої музичної школи №2, Вищого художнього професійно-технічного училища № 5, арт-майстерні «Скриня», Центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт».

Експозиція включатиме твори живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва, що демонструють різноманіття творчих манер і художніх картин світу. Розмаїттям вирізняється жанрова добірка: портрети, міські та сільські пейзажі, натюрморти, абстрактні композиції, виконані в текстилі, пастозний і соковитий масляний живопис поруч з ніжною і прозорою аквареллю.

Автори творів гармонійно поєднують в собі таланти художника і викладача, продовжують кращі традиції вітчизняної школи мистецтва та педагогіки, поєднуючи національні традиції та сучасні досягнення, закладаючи  основи для розвитку вітчизняної культури у контексті загальноєвропейських тенденцій.

Розрахована на широке коло глядачів, виставка «ДЕНЬ Х. TEACHERS» стане особливо цікавою для учнів художніх шкіл, адже вона дозволить учневі побачити творче обличчя свого вчителя.

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 19:00, неділя: 11:00 - 18:00 за адресою: Арх. Артинова, 12-а, 4-й поверх.



Переглядів: 4243
Поширень: 0