Троє дівчат із майстерні "Скриня" та їхня вчителька - художниця Ірина Шостак-Орлова після пленеру-аукціону в Німеччині та Нідерландах, що проходив з 18 по 25 вересня, виставили свої роботи для вінничан.

Що молоді вінницькі художниці малювали у Німеччині та Нідерландах?

- Ми вже вдруге мандрували до німецького міста Херцогенрат, громада і мер якого прийняли нас, провели разом із нами майстер-класи, показали своє місто, музеї, храми, природні цікавинки, - розповіла під час відкриття виставки керівник арт-майстерні "Скриня" Ірина Шостак-Орлова. - І нашим завданням було показати Україну - іншу, красиву, творчу, талановиту Україну. А не ту, що показують у них в новинах - закривавлену, всю у вогні та із тисячами загиблих і біженців. Бо кожна війна закінчується і ця дасть Бог закінчися! Цього вимагає весь світ і тоді наші діти, діти всієї України і Європи зможуть творити разом яскраво, креативно і саме так як творять Оля, Маша і Саша.

Що молоді вінницькі художниці малювали у Німеччині та Нідерландах?

Тут представлені не всі останні роботи дівчат, адже в Німеччині був проведений благодійний аукціон і кошти від продажу картин наших дівчат пішли на добрі справи та у скриньку організації, що гостинно їх приймала під час пленеру.

Допомогли потрапити на пленер до Німеччини та Нідерландів вінничанка Світлана Білаш, яка зараз постійно мешкає у Німеччині, а також мерія міста Херцогенрат.

Що молоді вінницькі художниці малювали у Німеччині та Нідерландах?

Виставка мандрівників триватиме до 2 листопада у Краєзнавчому музеї на 3-му поверсі із вільним входом.



Переглядів: 3774
Поширень: 0