В експо-центрі Вінницької торгово-промислової палати 11 січня відбудеться одноденний фестиваль «Поділля-Крим», спрямований на ознайомлення подільської громади із культурою та побутом кримських татар.

На фестивалі буде представлено роботи відомого кримськотатарського художника-кераміста Рустема Скибіна, малюнки юних вихованців мистецьких шкіл Вінниці «Крим очима дітей». Вражаюча фотовиставка “Анексія Криму” надана організаторам фестивалю автором, котрий приховує своє прізвище з міркувань безпеки.

Вперше у Вінниці фестиваль - «Поділля -Крим»

Відкриє наш захід заслужена артистка Криму, молода співачка Ленара Османова, - розповідає організатор фестивалю, голова правління обласної громадської організації “Знання” Людмила Кулік. - Чекаємо багато гостей — і кримських татар, котрі проживають на території Вінниччини, і митців з інших областей. Приїде представник Мустафи Джемілєва Арсен Жумаділов. Прагнемо, щоб фестиваль був цікавим для вінничан різного віку — і дорослих, і дітей, і молоді. Наприклад, комусь будуть до душі кулінарні майстер-класи з приготування чебуреків і самси чи кави, а комусь — майстер-класи кримськотатарських традицій. Для дітей артисти театру “Перетворення” з Києва привезуть кримськотатарську казкову виставу “Увага! Уява! Казка!” . Вінницькі журналісти зняли відеофільм про те, як вінничани прийняли кримських татар, як самі тимчасово переміщені особи звикають до українських традицій та реалій. 11 січня — вихідний, який буде приємно провести саме на фестивалі.

Крім усього іншого, під час проведення фестивалю можна буде придбати товари декоративно-прикладного мистецтва та унікальні ювелірні прикраси, а також східні ласощі, традиційну кримськотатарську випічку.

Фестиваль «Поділля – Крим» проводиться у рамках проекту, підтриманого DVV Internation при підтримці МЗС Німеччини, ВОГО «Знання», ВОПО «Джерело надії», ВОГО «Вінницький прес-клуб»



Переглядів: 5035
Поширень: 0