У Вінниці розпочався набір дівчаток та хлопчиків у Міжнародний музичний табір для дітей. Три сотні дітлахів протягом п’яти днів навчатимуться грати на шести музичних інструментах та співати у хорі на п’яти мовах світу. Запрошуються всі бажаючі, для дітей з соціально вразливих верств, з числа переселенців, батьки яких є учасниками АТО відвідування табору безкоштовне. Для всіх інших – 150 гривень. Ці кошти будуть направлені на благодійність.

Цієї весни у Вінниці вперше відбудеться «Міжнародний культурний табір». Починаючи з 2000 року благодійна організація «Music camp international» провела в Україні та Румунії вже більше 100 музичних таборів для дітей. Концепція табору унікальна, це освітньо-мистецька програма, яка має на меті долучити дітей до світу музики та розвинути у них такі якості характеру, як впевненість у собі, почуття гідності тощо.

Програма навчання в таборі розрахована для дітей віком від 11 до 15 років. Всього за п’ять днів (з 22 по 26 березня), які припадають на весняні канікули, юні вінничани оволодіють грою на 6 музичних інструментах, а саме: віолончель, скрипка, гітара, орфф, флейта та золоті дзвіночки. Опанують вміння співати у хорі, який налічуватиме близько трьох сотень дітлахів. Крім того, твори будуть виконуватися на п’яти мовах світу. В інструментальних класах діти навчатимуться індивідуально. А досвід спільного виступу в хорі не лише не викличе суперництва, а й дасть дітям відчути можливість спільного успіху.

«Зараз досить багато уваги приділяється питанням української армії, лікуванню поранених військовослужбовців, але не варто забувати під час цих буремних подій і про дітей, які бачать що відбувається в країні, переживають. Проект «Міжнародний культурний табір» дає чудову нагоду долучити маленьких вінничан до унікального та масштабного дійства, відволікти їх від складних буднів, залучити до прекрасного, дати можливість повірити у власні сили та побувати на великій сцені. Його учасники не повинні бути музично обдарованими чи мати певну музичну освіті, всі хлопчики та дівчатка знайдуть своє місце у хорі та музичному ансамблі», – каже виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.

До табору запрошуються всі без винятку бажаючі. «Дітки з соціально вразливих верств населення, хлопчики та дівчатка переселенці, дітки учасників подій на майдані та АТО братимуть участь у цьому заході безкоштовно. Для решти діток буде реєстраційний внесок, який становитиме 150 гривень. Ці кошти будуть направлені на благодійність. Розглядаються різні варіанти, у залежності від суми коштів це може бути підтримка хворих дітей, обдарованих хлопчиків та дівчаток або щось інше. Наразі ми шукаємо партнерів, щоб забезпечити харчування дітей під час навчання в цьому музичному таборі, для перевезення групи викладачів та музичних інструментів до Вінниці. Також ми пропонуємо людям, які мають таку фінансову можливість, оплатити квиток для участі у таборі, наприклад, своєму юному сусідові, або знайомим діткам тощо», – зазначив Андрій Дручинський.

Як зазначила координатор проекту Леся Найчук, реєстрація на участь у таборі вже розпочалася і триватиме до 1 березня (якщо за цей час не зареєструється 300 дітей, вона продовжиться). Зареєструватися можна на сайті Подільської громади у розділі новини. Також є посилання на сторінці Подільської громади у Фейсбуці . Крім того, є й є спеціально створена у Фейсбуці сторінка «Music Camp International», де також можна зареєструватися.

Навчання проводитися у приміщенні Палацу дітей та юнацтва та у школі № 26. Воно триватиме протягом п’яти днів з 9 до 15 години. Тому, якщо будуть учасники з прилеглих районів, їхнім батькам потрібно подбати про розміщення цих дітей у своїх родичів, знайомих, близьких.

Заняття у таборі завершаться 27 березня благодійним концертом дітей-учасників у супроводі камерного оркестру «Арката» на сцені Будинку офіцерів Вінниці. На концерт будуть запрошені батьки, друзі, викладачі, діячі культури та мистецтв і всі бажаючі.

Такий масштабний мистецький захід став можливим у Вінниці завдяки тісній співпраці БФ «Подільська громада», БО «Альянс фондів громад України» та БО «Music camp international», а також за підтримки Вінницької міської ради та громади міста.

За додатковою інформацією звертатись 067 49 16 025 – координатор проекту Леся Найчук.



Переглядів: 4222
Поширень: 0