У цьому році у Вінниці з’явиться чимало нових культурних проектів, більшість з них – патріотичні. Наприклад, фестиваль української патріотичної пісні «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!», проект «Ми таланти твої, Україно», культурно-мистецький проект «Моя люба Вінниця». Про це, зокрема, йшлося 23 лютого під час розширеного засідання департаменту культури міської ради, у якому також взяли участь представники міських закладів культури, обласного управління культури, голови профспілкових комітетів та обласного комітету профспілки працівників культури, громадських організацій.

Минулого року в культурному житті міста відбувалось досить багато подій – загалом пройшло близько п’яти тисяч культурно-мистецьких заходів для змістовного дозвілля жителів та гостей міста. Значна увага була приділена заходам на підтримку наших військових у зоні АТО. За цей період крім речей та продуктів харчування було зібрано благодійних коштів на суму 113 тисяч гривень.

​У 2015 році у Вінниці буде започатковано фестиваль української патріотичної пісні «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!»«У Вінниці діє 28 закладів культури і мистецтв, послугами яких. скористались 690 тисяч вінничан та гостей міста, – зазначила в.о. директора департаменту культури Ганна Ковальчук. – Серед іншого, у 2014 році продовжилася робота щодо участі закладів культури у грантових проектах. За цей період отримано перемогу у шести проектах. Кошти від п’яти з них спрямували на реалізацію творчих заходів та покращення матеріально-технічної бази закладів. У результаті отриманої перемоги у грантовому проекті Міністерства культури України «Ярмарка ідей для культури», 70 тис. грн. було перераховано на підтримку бійців АТО».

«Враховуючи те, які складні часи переживає нині наша країна, патріотичне виховання є для нас дуже важливим. Тому у своїй роботі ми акцентуємо увагу на народних піснях, вивченні фольклору та народних традицій, ознайомленні з найкращими зразками мистецтва. Наприклад, у минулому році у Дитячій музичній школі №1 відбулися мистецькі проекти «Нас єднає Тарасове слово», «Ми – за мир». Вінницька дитяча музична школа №2 провела концерт викладачів та учнів для воїнів АТО у військовому шпиталі. У Дитячій школі мистецтв проведено велику кількість мистецьких заходів національно-патріотичного спрямування до Дня народження Т. Шевченка, Дня визволення Вінниччини від німецьких загарбників, Дня прапора тощо. А у Дитячій школі мистецтв «Вишенька» було започатковано Міжнародний фестиваль «Мистецтво без кордонів», – розповіла директор Дитячої школи мистецтв «Вишенька» Тетяна Заїчко.

http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=1868Також під час засідання йшлося про плани на цей рік. «Серед іншого, у поточному році заплановано капітальні ремонти приміщень Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва і бібліотеки-філії №6, проведення капітального ремонту міського клубу по вул.Пирогова, 348 та санвузлів міського Палацу мистецтв, – зазначила начальник відділу департаменту культури Світлана Тіскіна.У 2015 році, крім традиційних заходів заплановано проведення нових проектів. Наприклад, фестиваль української патріотичної пісні «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!», проекти «Ми таланти твої, Україно», «Майбутнє твориться сьогодні». Серед нових проектів всеукраїнського та міжнародного рівнів Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo», Всеукраїнський музичний фестиваль-конкурс для дітей та молоді з обмеженими можливостями «Золотий птах», . Всеукраїнський book ярмарок».

http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=1868Також, у цьому році відбудуться урочистості з нагоди 25-річчя від часу заснування зразкового колективу народного танцю «Квіти Поділля», 70-річчя народного артиста України Віталія Газінського. 20-річний ювілейний сезон відзначить ЗК «Міський Палац мистецтв» проектом «Нам – 20!» Крім того – 25-річчя з дня заснування відзначать Вінницька дитяча школа мистецтв, 55-річчя - Вінницька дитяча художня школа, 70-річчя кінотеатр «Родина» тощо.

Підсумував раду департаменту культури в.о. міського голови Сергій Моргунов. Він розповів про плани розвитку Вінниці на цей рік та подякував представникам сфери культури за їхню роботу. «Ви дійсно робите дуже багато для розвитку культурного середовища міста Вінниці. За останні кілька років ця сфера значно зміцніла, адаптувалась до сучасних вимог та потреб мешканців, і це завдяки вашій ініціативності і відданості своїй справі. Сьогодні ви робите дуже велику справу, адже в сучасних умовах, коли люди втомилися від негативу, їм потрібні ковток свіжого повітря, позитив та оптимізм».



Переглядів: 3912
Поширень: 0